Op mijn werk hebben wij eens in de zoveel tijd heerlijke gevulde broodjes van Bakkerij Vreugdenhil, zoals pestobrood, bieten geitenkaasbrood en Mediterraans slofbrood.
De laatste is mijn favoriet. Dit brood is gevuld met roomkaas, pesto en ham. Ik deed een poging om het zelf te maken en het is een heerlijk broodje geworden.
Pesto Genovese
In dit brood gaat pesto Genovese, zelfgemaakte pesto is natuurlijk het lekkerst. Het recept voor pesto Genovese kun je hier vinden.
Mediterraans slofbroodje
Ingrediënten
Deeg
- 450 gr goede tarwebloem (bijv. van de Zuidmolen)
- 6 gr droge gist
- 9 gr zout
- 8 gr olijfolie
- 290 gr lauw water 20-25 graden
- 2 gr gedroogde Italiaanse kruiden
Vulling
- 50 gr Pesto Genovese
- 50 gr roomkaas (bijv. Philadelphia naturel)
- 3 plakken roasted ham
Verder
- 2 el geraspte parmezaan
- boter om in te vetten
- slofvorm van ca 20 cm (of broodbakvorm)
Instructies
- Kneed van de ingrediënten voor het deeg een soepel deeg in ca 15 minuten met de keukenmachine of 20 minuten met de hand.
- Vet een kom in met wat olijfolie en laat het deeg hierin een uurtje rijzen. Dek de kom af met folie of een douchemuts.
- Druk de lucht zachtjes uit het deeg en vorm losjes een bol. Laat het deeg 20 minuten rusten onder platicfolie.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca 20 x 40 cm.
- Meng de roomkaas met de pesto goed door elkaar en verdeel alles over de lap deeg.
- Leg de brede kant van de lap deeg naar voren en rol het deeg op. Je hebt nu een rol van ca 40 cm.
- Bij de rol in de lengte doormidden en leg de binnenkanten naar boven.
- Wikkel de strengen voorzichtig om elkaar heen en leg het geheel in een met boter ingevette slofvorm, of als je die niet heb in een broodvorm.
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat het brood nog een uurtje rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Bestrooi het brood met de geraspte parmezaan.
- Bak het brood 40 minuten in de oven.
- Verwijder de slotvorm en laat het brood afkoelen op het rooster.
Notities
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.