Hawaï burger

Heerlijke Hawaïburgers met avocado en ananas. Ook leuk voor bij de barbecue.

 

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Hawaï burger

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Burgers

  • 250 gr steak tartaar of mager rundergehakt
  • 1 tl gember poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 el soyasaus
  • versgemalen peper

Verder

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 schijven ananas
  • 4 reepjes spek
  • 1 el Srirascha mayonaise
  • 1 avocado
  • 1/2 kleine rode ui

Instructies

  • Kneed de ingrediënten voor de burgers goed door elkaar en vorm er 2 mooie burgers van.
  • Verhit een grillpan en snij de hamburgerbroodjes door. Grill de binnenzijde van de broodjes een minuutje in de grillpan.
  • Grill dan de burgers in ca 5 minuten per kant gaar. 
  • Grill dan de ananas aan beide kanten.
  • Bak de reepjes spek in een droge koekenpan krokant.
  • Pureer de avocado met een staafmixer of prak de avocado fijn.
  • Snij de rode ui in dunne ringetjes.
  • Verdeel de gepureerde avocado over de onderste helften van de broodjes. Leg daar de burgers op, dan de ananas, Srirascha mayonaise, reepjes spek en ten slotte wat rode ui.

Notities

  • Voor hamburgers gebruik ik altijd de extra magere steak tartaar van Lidl.
  • Hamburgerbroodjes bak ik ook altijd zelf, hiervoor gebruik ik het recept van Levine van Doorne.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


One thought on “Hawaï burger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating