Oranjetompoucen

Zelf oranjetompoucen maken

1 reactie

Het recept voor heerlijke eigengemaakte oranjetompoucen met roomboterbladerdeeg en banketbakkersroom. Lekker voor Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Oranjetompoucen

Oranjetompoucen

3.5 van 2 stemmen
Porties 4 personen

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 750 ml volle melk
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract (of een vanille stokje)
  • 70 gr custardpoeder
  • 3 eidooiers
  • snufje zout

Tompoucen

  • 4 velletjes roomboterbladerdeeg
  • 100 gr vloeibare fondant (of gebruik poedersuiker met water)
  • oranje voedingskleurstof (of gele en rode)
  • geklopte slagroom

Instructies
 

Banketbakkersroom

  • Breng 700 ml melk met 100 gr kristalsuiker en het vanille extract zachtjes aan de kook.
  • Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooiers, custardpoeder en het snufje suiker goed door elkaar.
  • Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
  • Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door. 
  • Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte. 
  • Giet de banketbakkersroom in een schone schaal en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Tompoucen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de velletjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het bladerdeeg goed in met een vork.
  • Leg een ander vel bakpapier erop en leg er een bakplaat overheen. Op deze manier zal het bladerdeeg niet teveel uit gaan zetten.
  • Bak het bladerdeeg in 20 minuten mooi goudbruin en gaar.
  • Verwarm de fondant met een klein beetje water en roer de kleurstof er goed doorheen.
  • Verdeel de fondant over 2 plakjes bladerdeeg en laat de fondant goed drogen.
  • Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en snij de randjes wat bij, zodat je een mooi formaat tompouce krijgt.
  • Snij de overige 2 plakjes bladerdeeg in hetzelfde formaat.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom op de onderste plakjes bladerdeeg. Smeer de zijkanten eventueel glad af.
  • Leg de plakjes bladerdeeg met fondant er bovenop.
  • En spuit er een streepje slagroom op.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Oranjetompoucen

One Comment

  1. Makkelijk recept, maar de hoeveelheid banketbakkersroom is wel voor de dubbele hoeveelheid tompoucen. En dan heb ze heel ruim bekleed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating