Spaghetti met een saus van verse tomaatjes

Een heerlijke pasta met verse tomaatjes. Deze pasta is ook nog eens vegetarisch.

 

 

 

 

Spaghetti met een saus van verse tomaten
Print recept
Spaghetti met een saus van verse tomaatjes
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • scheutje olijfolie
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1/2 tl gemalen chiliflakes
  • 500 gr cocktail trostomaten
  • 1 tl balsamico
  • 1 tl oregano
  • 50 gr semi zongedroogde tomaatjes
  • 2 tl kappertjes uitgelekt
  • versgemalen zout en peper
  • paar blaadjes basilicum in reepjes
Bereidingswijze
  1. Kook de spaghetti met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit het uitje samen met de teentjes knoflook en de gemalen chiliflakes op laag vuur in 5 minuten.

  3. Voeg de tomaten, oregano, balsamico, zongedroogde tomaten en de kappertjes toe en laat 5 mintuten zachtjes pruttelen.

  4. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.

  5. Roer de spaghetti door de saus en verdeel de spaghetti over de borden.

  6. Bestrooi de spaghetti met wat reepjes verse basilicum.

 

Spaghetti met een saus van verse tomaten


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *