Eet jij wel eens Bimi? Het lijkt op broccoli en groene asperge, daarom wordt het ook wel Aspergebroccoli genoemd. Eerder maakte ik er eens een heerlijke pasta mee, dit keer verwerkte ik de Bimi in een omelet.
Omelet met Bimi en krieltjes
Ingrediënten
Omelet
- 150 gr Bimi / Aspergebroccoli
- 1/2 rode ui
- 4 (biologische) eieren
- scheutje melk
- 2 tl Italiaanse kruiden
- versgemalen peper en zout
- 20 gr fijngeraspte Parmezaan + een beetje extra
- 100 gr (biologische) spekreepjes
- paar blaadjes basilicum
- olijfolie
- 6 semi zongedroogde tomaatjes
Krieltjes
- 500 gr krieltjes
- 1 tl fijngehakte verse rozemarijn
- 2 el olijfolie
- fleur de sel
Instructies
Krieltjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en kook ze 5 minuten in een pannetje met water en een snufje zout.
- Meng de krieltjes met de olijfolie en de rozemarijn. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de krieltjes in de oven in 25 minuten gaar.
Omelet
- Kluts de eieren met en scheutje melk, 20 gr fijngeraspte Parmezaan, wat versgemalen zout en peper en de Italiaanse kruiden.
- Snipper de rode ui fijn en was de bimi.
- Zet twee koekenpannetjes op het vuur en volg de stappen 4 t/m 6 2x tegelijk (1x per pan) of bak de omeletten 1 voor 1 en houdt de eerste warm.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en voeg de helft van de rode ui, de helft van de Bimi en de helft van de spekreepjes toe. Roerbak dit 5 minuten.
- Giet de helft van het eimengsel er overheen en leg een deksel op de koekenpan.
- Laat de omelet op niet al te hoog vuur in 6-8 minuten garen.
- Als je klaar bent met beide omeletten verdeel je de omeletten over de borden. Leg op iedere omelet 3 stukjes semi zongedroogde tomaatjes.
- Klap de omeletten dubbel en bestrooi de omeletten met nog wat fijngeraspte Parmezaan en wat in reepjes gesneden basilicum.
- Leg de krieltjes ernaast en bestrooi de krieltjes met wat fleur de sel.
- Leg er eventueel een tomaatje in partjes bij.
Notities
Laat de spekreepjes weg voor een vegetarische omelet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.