Laatst waren wij een middagje op de boulevard in Emmerich en aten we een heerlijke Zigeunerschnitzel. Tijd om ook zelf eens te maken!
Zigeunerschnitzel
Ingrediënten
Zigeunersaus
- 2 paprika's in reepjes
- 1 ui in grove stukjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 200 ml water
- 1/2 groentebouillonblokje
- 100 gr champignons in stukjes
- 2 middelgrote augurken in stukjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen chiliflakes
- 1 el tomatenpuree
- 2 el ketchup
- 1 tl maizena
- olijfolie
Schnitzels
- 3 varkensschnitzels
- bloem
- 1 ei geklutst
- paneermeel
- versgemalen zout en peper
- vloeibare bakboter
Instructies
Zigeunersaus
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is maar niet bruin.
- Voeg de paprika's en de champignons toe en bak nog 3 minuutjes mee.
- Voeg het paprikapoeder, gemalen chiliflakes, ketchup en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
- Verkruimel het halve groentebouillonblokje erover en giet het water erbij. Roer goed door.
- Voeg de stukjes augurk toe en roer nog eens goed door. Laat de saus 5 minuutjes op laag vuur zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
- Meng de maizena met een el water en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog ca 5 minuutjes verder indikken.
Schnitzels
- Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat versgemalen zout en peper.
- Zet 3 bordjes neer, eentje met wat bloem, eentje met wat paneermeel en eentje met een geklutst eitje.
- Haal de schnitzels één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.
- Verhit wat vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Ze het vuur lager en bak de schnitzels in ca 8 minuten gaar.
- Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier en schep de zigeunersaus er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.