Zigeunerschnitzel

Laatst waren wij een middagje op de boulevard in Emmerich en aten we een heerlijke Zigeunerschnitzel. Tijd om ook zelf eens te maken!

 

 

 

 

Zigeunerschnitzel
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Zigeunerschnitzel

Porties: 3 personen

Ingrediënten

Zigeunersaus

  • 2 paprika's in reepjes
  • 1 ui in grove stukjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 ml water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 100 gr champignons in stukjes
  • 2 middelgrote augurken in stukjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen chiliflakes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • 1 tl maizena
  • olijfolie

Schnitzels

  • 3 varkensschnitzels
  • bloem
  • 1 ei geklutst
  • paneermeel
  • versgemalen zout en peper
  • vloeibare bakboter

Instructies

Zigeunersaus

  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de paprika's en de champignons toe en bak nog 3 minuutjes mee.
  • Voeg het paprikapoeder, gemalen chiliflakes, ketchup en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Verkruimel het halve groentebouillonblokje erover en giet het water erbij. Roer goed door.
  • Voeg de stukjes augurk toe en roer nog eens goed door. Laat de saus 5 minuutjes op laag vuur zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
  • Meng de maizena met een el water en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog ca 5 minuutjes verder indikken.

Schnitzels

  • Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat versgemalen zout en peper.
  • Zet 3 bordjes neer, eentje met wat bloem, eentje met wat paneermeel en eentje met een geklutst eitje.
  • Haal de schnitzels één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.
  • Verhit wat vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Ze het vuur lager en bak de schnitzels in ca 8 minuten gaar.
  • Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier en schep de zigeunersaus er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Zigeunerschnitzel


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *