Weense Apfelstrudel met vanillesaus

Warme Apfelstrudel met vanillesaus en een bolletje ijs, met dit recept maak je het zelf. Super lekker!

 

 

 

 

Weense Apfelstrudel met vanillesaus
Print recept
Weense Apfelstrudel met vanillesaus
Personen: 8 personen
Ingrediënten
Vanillesaus
  • 4 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 1 tl vanille extract, vanille pasta of het merg van een vanillestokje
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
Apfelstrudel
  • 4 kleine Jonagold appels
  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 25 gr paneermeel
  • 1 el citroensap
  • 25 gr gewelde rozijnen
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 70 gr boter
  • 5 vellen filodeeg van ca 30x30 cm
Bereidingswijze
Vanillesaus
  1. Breng de melk met de slagroom, de vanille en 50 gr suiker zachtjes aan de kook.

  2. Kluts de eieren met de overige suiker goed door elkaar.

  3. Giet de helft van het gekookte mengsel bij de eieren en blijf goed roeren.

  4. Giet alles in de pan en blijf weer goed roeren.

  5. Verwarm het geheel in enkele minuutjes op laag vuur tot 80 graden en de juiste dikte.

  6. Giet de vanillesaus door een zeef en laat helemaal afkoelen. Eerst op het aanrecht en daarna in de koelkast.

Apfelstrudel
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de appels en snij de appels in 8 partjes. Snij de partjes in dunne plakjes.

  3. Roer de stukjes appel met gewelde rozijnen, kristalsuiker, kaneelpoeder en het citroensap goed door elkaar.

  4. Smelt 35 gr boter en roer het paneermeel er doorheen. Schep dit mengsel door de appels.

  5. Smelt de overige boter en leg een vel filodeeg op een bakpapiertje. Bestrijk dit vel filodeeg met wat boter, leg een volgend vel filodeeg er bovenop. Ga do door tot ze alle 5 op elkaar liggen.

  6. Leg het appelmengsel in een lange brede strook op onderkant van het filodeeg. Laat de zijkanten ca 2 cm vrij. 

  7. Vouw de zijkanten een stukje om naar binnen. Til nu het bakpapier aan de onderkant omhoog zodat de strubbel omklapt, Trek het bakpapier steeds verder omhoog tot de strudel helemaal is opgerold.

  8. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de strudel in 30 minuten mooi gaar en bruin.

  9. Laat de Apfelstrudel 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

  10. Serveer de Apfelstrudel met de vanillesaus, slagroom, een bolletje vanille-ijs en wat poedersuiker.

 

Weense Apfelstrudel met vanillesaus


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *