Aardbeien-yoghurt pancakes met aardbeiensaus

Pancakes met aardbeien en slagroom. Lekker voor bij het ontbijt of de lunch.

 

 

 

 

Aardbeien-yoghurt pancakes
Print recept
Aardbeien-yoghurt pancakes met aardbeiensaus
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
6 minuten
 
Personen: 6 pancakes
Ingrediënten
Pancakes
  • 125 gr tarwebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 el vanillesuiker
  • 20 gr gesmolten boter
  • 1 ei
  • 180 gr yoghurt
  • snufje zout
  • 75 gr aardbeien
Aardbeiensaus
  • 100 gr aardbeien
  • 2 el water
  • 1 el suiker
Verder
  • boter om in te bakken
  • geklopte slagroom
Bereidingswijze
Pancakes
  1. Meng de tarwebloem met het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Meng in een andere kom het ei, en de yoghurt door elkaar en giet bij het bloemmengsel.

  2. Klop met de garde goed door tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en klop nog een keer goed door.

  3. Snij de aardbeien in kleine stukjes en meng door het beslag. Laat het beslag een half uurtje staan.

  4. Verhit een klein beetje boter in de koekenpan en schep met een juslepel wat beslag in de pan. Bak de pancake op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en draai de pancake om. Bak de onderkant nog eventjes mooi goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

Aardbeiensaus
  1. Snij de aardbeien in kleine stukjes en doe ze samen met het water en de suiker in een pannetje.

  2. Laat de aardbeien zacht worden en laat zachtjes pruttelen tot de saus ietsjes is ingedikt.

  3. Serveer de pancakes met de aardbeiensaus en wat opgeklopte slagroom.

 

Aardbeien-yoghurt pancakes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *