Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert van gekookte slagroom, suiker, vanille en gelatine.
Vanille
In mijn recepten gebruik ik vaak vanille. Helaas zijn de vanillepeulen op het moment erg prijzig. In plaats daarvan gebruik ik vanille extract of vanille pasta. De vanille pasta koop ik in de Duitse supermarkt van het merk Pickderd. Eén theelepeltje is gelijk aan één vanillepeul. Een tube kost ca € 3,99 en je haalt er 1o theelepeltjes uit. Dus ben je een dagje in Duitsland, vergeet dan de vanille pasta niet 😉
Voorbereiden
Je kunt de panna cotta en de blauwe bessen saus prima (een dag) van tevoren maken. Schep vlak voor serveren de saus op de panna cotta.
Panna cotta met blauwe bessen saus
Ingrediënten
Panna cotta
- 500 ml slagroom
- 1 uitgeschraapte vanillepeul (of 1 tl vanille extract of vanille pasta
- 70 gr fijne kristalsuiker
- 2,5 blaadjes gelatine
Blauwe bessen saus
- 150 gr blauwe bessen
- 25 gr suiker
- 50 ml water
- kneepje vers citroensap
- 1 tl vanille extract of vanille pasta
- snufje zout
- 1 tl maizena
Instructies
- Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water.
- Breng de slagroom met de suiker en de vanille zachtjes aan de kook.
- Haal de slagroom van het vuur zodra deze kookt en knijp de gelatine goed uit.
- Voeg de gelatine toe aan de slagroom en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
- Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Blauwe bessen saus
- Doe de blauwe bessen met de suiker, citroensap, vanille, zout en het water in een pannetje en laat de blauwe bessen kapot koken in ca 5 minuten.
- Meng de maizena met 1 el water en giet het bij de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus nog even verder indikken.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.