Geroosterde aardappels, kip en gekleurde wortels uit de oven

Hoe makkelijk, een complete maaltijd uit de oven! Geroosterde aardappels, gekruide kip en gekleurde wortels. Het enige wat je hoeft te doen is alles voor te bereiden en de oventijden in de gaten te houden en na een uurtje haal je een heerlijke maaltijd uit de oven.

 

 

 Oventijden

Als je dit schema aanhoudt kan het niet mis gaan:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en plaats het rooster net boven het midden van de oven.
  2. Leg de aardappeltjes op de linkerkant van een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat onderin de oven.
  3. 15 minuten later: leg de kip in braadzak in een ovenschaal of kleine bakplaat en schuif deze op het rooster in de oven en de ovenschaal met de wortelen op de rechterkant van de bakplaat.
  4. 15 minuten later: draai de aardappels om op de bakplaat
  5. 20 minuten later: haal de aluminiumfolie van de wortels af.
  6. 10 minuten later: haal alles uit de oven.

 

Recepten voor 2-3 personen

Geroosterde aardappels

Heerlijke geroosterde aardappels met citroen en rozemarijn.

Geroosterde aardappels
Print recept
Geroosterde aardappels uit de oven


Ingrediënten
  • 500 gr iets kruimige aardappels (bijv. Malta)
  • sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • versgemalen zout en peper
  • 2 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels en snij ze door de helft of als het hele grote aardappels zijn in 3 of 4 stukken.

  2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.

  3. Meng het citroensap, olijfolie, versgemalen zout en peper en de rozemarijn goed door elkaar.

  4. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en giet het olijfoliemengsel er overheen. Meng nog even goed door elkaar.

  5. Rooster de aardappels in een voorverwarmde oven op 180 graden hetelucht in een uur mooi bruin en gaar.

 

Geroosterde aardappels

 

Gekruide kip in braadzak

Kip in braadzak met heerlijke kruiden.

Kip uit de oven
Print recept
Kip uit de oven
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur
 
Ingrediënten
Marinade
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el oregano
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 blaadjes basilicum
  • sap van een halve citroen
Verder
  • 800 gr drumsticks
  • 1 braadzak
Bereidingswijze
  1. Ris de naaldjes en de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en doe deze samen met alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer. 

  2. Pureer het geheel fijn.

  3. Doe de kip in de braadzak en voeg de marinade toe. Meng goed door elkaar zodat alle kip bedekt is met de marinade.

  4. Laat de marinade minimaal een uurtje intrekken.

  5. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en bak de kip in 45 minuten gaar.

 

Kip uit de oven

 

Gekleurde wortels

Gekleurde wortels uit de oven zoals Jamie Oliver ze maakt. Super lekker!

Print recept
Gekleurde wortels uit de oven


Ingrediënten
  • 600 gr Gekleurde wortels (ook wel regenboog wortelmix)
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • versgemalen zout en peper
  • een paar takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook
Bereidingswijze
  1. Schrap de wortels en spoel ze af onder de kraan.

  2. Meng een scheut olijfolie met een scheutje rode wijnazijn, versgemalen zout en peper geplette teentjes knoflook en een paar takjes tijm door elkaar.

  3. Doe de wortels in de ovenschaal en giet het olijfoliemengsel er overheen. Hutsel nog even goed door elkaar.

  4. De de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de wortels 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden hetelucht. 

  5. Haal de aluminiumfolie van de ovenschaal af en bak de wortels nog 10 minuten tot ze wat bruin kleuren en gekarameliseerd zijn.

 

Gekleurde wortels


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *