Patatje kip masala

Masala kip stoof met friet

Comments are Disabled

Sinds deze week is het patatje roti stoof verkrijgbaar bij Bram’s Gourmet, het patatje werd ontwikkeld door de frietenbakkers van Bram en het team van Herman den Blijker.

Marco werkt vlakbij een vestiging van Bram’s Gourmet in Rotterdam en gaat daar af en toe in de lunchpauze met collega’s eten. Dit patatje roti stoof moest hij natuurlijk proberen. En hij vond het heerlijk!

 

Voor mij natuurlijk weer inspiratie om het zelf thuis te gaan maken! Ook mijn versie vond Marco erg lekker 😉

Dit recept is voldoende voor 2 grote of 3 kleine eters.

Patatje kip masala

Patatje kip Masala

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Marinade

  • 3 el yoghurt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • kneepje citroensap
  • 1 el olijfolie

Stoofpotje

  • 4 kippendijfilets (ca 400 gram)
  • olijfolie
  • 1/2 ui fijngesnipperd
  • 100 ml kokosmellk
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • versgemalen zout en peper
  • 750 gr friet met schil
  • 6 kleine zoete augurkjes
  • 1-2 eieren (1/2 ei per persoon)
  • eventueel sambal
  • 1 roti plaat (pannenkoek)

Instructies
 

Marinade

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en laat hierin de kippendijfilets marineren. Minimaal een uur, maar als als het kan langer, bijvoorbeeld een hele ochtend.

Stoofpotje

  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en laat hierin de ui met de knoflook in 5 minuten, op laag vuur, zacht worden maar niet bruin.
  • Voeg de gemarineerde kippendijfilets toe en bak 5 minuutjes mee.
  • Voeg alle kruiden toe (gember, kerrie, garam masala, komijn, chili, paprika en kurkuma) en bak nog een minuutje mee.
  • Giet de tomatenblokjes erbij en roer goed door.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel op een heel laag pitje in 2 uur stoven tot de kip uit elkaar valt.
  • Haal de kip uit de pan en trek de stukjes kip met 2 vorken uit elkaar.
  • Giet de kokosmelk bij de saus en warm even door. Voeg de kip toe en laat het geheel op laag vuur, met het deksel van de pan nog een 15-30 minuten stoven, tot de saus nog wat indikt. Breng de saus verder op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Snij de augurkjes in kleine stukjes en kook het ei in 8 minuten hard.
  • Bak ondertussen de friet hoe jij het lekker vindt. In de friteuse, airfryer of oven.
  • Verwarm de roti plaat in de pan en snij deze in stukken.
  • Verdeel de friet over de borden, daarover de kip masala, stukjes augurk en eventueel sambal. Leg de stukjes roti plaat erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Patatje kip masala

Comments are closed.