New York cheesecake

New York cheesecake

0 reacties

Marco is gek op cheesecake en kiest deze dan ook regelmatig bij Coffeelicous of Villa Augustus in Dordrecht. Tijd om zelf ook weer eens een cheesecake te maken. Net als bij Villa Augustus gebruik ik kandijkoeken in dit recept, dit is niet echt traditioneel voor een New York cheesecake, maar wel lekker.

 

 

New York cheesecake

New York cheesecake

2.5 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 stukjes

Ingrediënten

  • 150 gr kandijkoeken (bijv. Bastogne)
  • 60 gr boter gesmolten
  • 400 gr roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 120 gr fijne kristalsuiker
  • 200 gr zure room
  • 150 gr slagroom
  • 2 grote eieren
  • 2 el maizena
  • 2 tl vanille extract of vanille pasta
  • sap van een halve citroen

Verder

  • bakvorm van 20 cm met uitneembare bodem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de randen van de bakvorm met bakpapier en de hele buitenkant van de bakvorm met aluminiumfolie. De bakvorm staat straks in het water in de oven, dus zorg dat er geen water bij de bakvorm kan komen, met behulp van het aluminiumfolie.
  • Stamp de kandijkoeken helemaal fijn en meng de boter er goed door. Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel het over de bodem van de bakvorm. Druk met een lepel goed aan.
  • Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en meng het met een garde door elkaar.
  • Voeg de zure room toe en roer met de garde goed door.
  • Voeg vervolgens de slagroom toe en roer met de garde weer goed door elkaar.
  • Voeg dan de eieren toe en meng alles  goed door.
  • Voeg als laatste de maizena, vanille en het citroensap toe en meng met de garde tot een mooi glad geheel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en schud even met de bakvorm zodat de bovenkant mooi glad wordt.
  • Zet de bakvorm op een diepe bakplaat in de oven en schenk een laagje van ca 1 cm gekookt water op de bakplaat.
  • Bak de cheesecake 30 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 150 graden en bak nog eens 30 minuten.
  • Schakel de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen. Laat de cheesecake daarna nog ca 6 uur opstijven in de koelkast.

Notities

De cheesecake is het lekkerst op kamertemperatuur. Haal de cheesecake minimaal een uur van tevoren uit de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

New York cheesecake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating