Soesjes met Baileys-slagroom

Heerlijke soesjes gevuld met slagroom en Baileys.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Soesjes met Baileys-slagroom

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

Soesjes

  • 70 gr patentbloem
  • 60 gr water
  • 60 gr volle melk
  • 60 gr boter
  • snufje zout
  • 2 eieren

Slagroomvulling

  • 250 ml slagroom
  • 60 ml Baileys original
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • Verder
  • 75 gr pure chocolade

Instructies

Soesjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de melk, het water, boter en het snufje zout in een pannetje en laat de melk op niet te hoog vuur aan de kook komen en de boter smelten.
  • Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en de boter is gesmolten en voeg de patentbloem toe. Roer goed door met een siliconen spatel of pollepel.
  • Zet de pan terug op het vuur en verwarm het deeg al roerend tot er wat vet uit het deeg komt, dit duurt ca 2 minuutjes.
  • Schep het deeg in een kom en roer het deeg even door.
  • Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het deeg.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een niet al te groot rond spuitmondje en spuit ca 14 dopjes van ca 4 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt een paar cm afstand, want de soesjes zetten nog uit.
  • Druk met een natte vinger de eventuele puntjes iets naar beneden en bestrijk de soesjes eventueel met een klein beetje losgeklopt ei.
  • Bak de soesjes in 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de soesjes afkoelen op een rooster.

Vullen

  • Klop de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klop-fix bijna stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de Baileys toe en klop door tot de slagroom goed stijf is.
  • Snij de soesjes doormidden.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een smal rond spuitmondje en spuit een toefje op de onderkantjes van de soesjes. Leg de bovenste helften er bovenop.
  • Hak de pure chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verdeel de chocolade met een spuitzak met klein puntje of een lepel over de soesjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Soesjes met Baileys-slagroom


5 thoughts on “Soesjes met Baileys-slagroom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating