Heerlijk zachte Schwarzwalder cupcakes.
Schwarzwalder cupcakes
Ingrediënten
- 100 gr patentboem
- 20 gr cacaopoeder
- 140 gr fijne kristalsuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 40 gr boter
- 120 ml volle melk
- 1 ei
Vulling en topping
- (eigengemaakte) kersenjam
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes slagroomversteviger (klop-fix)
- 2 el fijne kristalsuiker
- 9 mooie hele kersen met steeltje
- pure chocoladevlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de patentbloem, cacaopoeder, fijne kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout samen met de boter in een kom en klop met de mixer tot een zanderig geheel.
- Giet de melk erbij en klop kort door tot alles vermengd is.
- Voeg het ei toe en klop weer kort door tot alles vermengd is.
- Vul een cupcaketray met 9 papieren cupcakevormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
- Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
- Maak een holletje in de midden van de cupcakes, met bijvoorbeeld een appelboor en vul de holletjes met de kersenjam. Meng eventueel wat Kirsch door de kersenjam.
- Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en 2 el fijne kristalsuiker.
- Spuit mooie toefjes op de cupcakes.
- Neem een klein handje chocoladevlokken en hak ze iets fijner met een mes.
- Bestrooi de onderzijde van de slagroomtoefjes met de gehakte vlokken.
- Werk de cupcakes af met een kers.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!