Schwarzwalder cupcakes

Heerlijk zachte Schwarzwalder cupcakes.

 

 

 

 

 

 

Schwarzwalder cupcakes
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Schwarzwalder cupcakes

Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr patentboem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 140 gr fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gr boter
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei

Vulling en topping

  • (eigengemaakte) kersenjam
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger (klop-fix)
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 9 mooie hele kersen met steeltje
  • pure chocoladevlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de patentbloem, cacaopoeder, fijne kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout samen met de boter in een kom en klop met de mixer tot een zanderig geheel.
  • Giet de melk erbij en klop kort door tot alles vermengd is.
  • Voeg het ei toe en klop weer kort door tot alles vermengd is.
  • Vul een cupcaketray met 9 papieren cupcakevormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • Maak een holletje in de midden van de cupcakes, met bijvoorbeeld een appelboor en vul de holletjes met de kersenjam. Meng eventueel wat Kirsch door de kersenjam.
  • Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en 2 el fijne kristalsuiker.
  • Spuit mooie toefjes op de cupcakes.
  • Neem een klein handje chocoladevlokken en hak ze iets fijner met een mes.
  • Bestrooi de onderzijde van de slagroomtoefjes met de gehakte vlokken.
  • Werk de cupcakes af met een kers.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Schwarzwalder cupcakes

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *