Schwarzwalder cupcakes

Schwarzwalder cupcakes

2 reacties

Heerlijk zachte Schwarzwalder cupcakes.

 

 

 

 

 

 

Schwarzwalder cupcakes

Schwarzwalder cupcakes

3 van 2 stemmen
Porties 9 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr patentboem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 140 gr fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gr boter
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei

Vulling en topping

  • (eigengemaakte) kersenjam
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger (klop-fix)
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 9 mooie hele kersen met steeltje
  • pure chocoladevlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de patentbloem, cacaopoeder, fijne kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout samen met de boter in een kom en klop met de mixer tot een zanderig geheel.
  • Giet de melk erbij en klop kort door tot alles vermengd is.
  • Voeg het ei toe en klop weer kort door tot alles vermengd is.
  • Vul een cupcaketray met 9 papieren cupcakevormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • Maak een holletje in de midden van de cupcakes, met bijvoorbeeld een appelboor en vul de holletjes met de kersenjam. Meng eventueel wat Kirsch door de kersenjam.
  • Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en 2 el fijne kristalsuiker.
  • Spuit mooie toefjes op de cupcakes.
  • Neem een klein handje chocoladevlokken en hak ze iets fijner met een mes.
  • Bestrooi de onderzijde van de slagroomtoefjes met de gehakte vlokken.
  • Werk de cupcakes af met een kers.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Schwarzwalder cupcakes

 

2 Reacties

  1. Gepensioneerd banketbakker Henny

    2 zakjes slagroomversteviger (klop-fix)
    Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en 2 el fijne kristalsuiker.
    Als oud en gepensioneerd banketbakker begrijp ik niet waarom er in vele recepten de slagroomversteviger in de slagroom word toegevoegd.
    Als de slagroom met de machine stijf is geklopt geef je met de garde ( hand) nog een paar slagen na en je slagroom is en blijft stijf staan minstens 24 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating