Jaren geleden, toen we nog om de hoek bij de bakker woonden, haalde ik vaak op zaterdagochtend verse puddingbroodjes bij de bakker. Super lekker vind ik puddingbroodjes, maar dan moeten ze wel echt lekker vers zijn. Deze bakker maakte ze altijd ter plekke voor mij klaar.
Zelf puddingbroodjes maken
Gisteren deelde ik het recept voor heerlijke zachte en luchtige witte puntjes met jullie. Lekker met hagelslag, kaas of een knakworstje, maar je kunt er natuurlijk ook heerlijke puddingbroodjes van maken. Toen ik ze proefde dacht ik direct terug aan de puddingbroodjes van de bakker om de hoek. Net zo lekker, of misschien wel nóg lekkerder! 😉
Vers opgespoten zijn de broodjes het allerlekkerst. Je kunt de banketbakkersroom prima al een dag van tevoren maken en de broodjes eventueel invriezen. Vul ze nadat ze ontdooit zijn en eet ze direct op.
Banketbakkersroom
Ingrediënten
Banketbakkersroom
- 750 ml volle melk
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille extract of een vanille stokje
- 70 gr custardpoeder
- 3 eidooiers
- snufje zout
Verder
- 6 zelfgebakken witte puntjes
- poedersuiker
Instructies
Banketbakkersroom
- Breng 700 ml melk met 100 gr kristalsuiker en het vanille extract zachtjes aan de kook.
- Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooiers, custardpoeder en het snufje zout goed door elkaar.
- Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
- Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door.
- Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte.
- Giet de banketbakkersroom in een schone schaal en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen in de koelkast.
Afwerking
- Snij de broodjes vanaf de bovenkant doormidden, tot halverwege.
- Klop de banketbakkersroom nog even los en doe het in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
- Spuit een mooie streep banketbakkersroom in de opengesneden broodjes.
- Bestuif de broodjes met poedersuiker.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.