Pizza met courgette en Serranoham

Door Tante Fanny werd ik uitgedaagd om met één van de pizzadegen van Tante Fanny aan de slag te gaan om mijn lekkerste pizza te maken.

Meestal maak ik mijn pizzadeeg zelf, maar het kost wel even tijd om het deeg te kneden en te laten rijzen. Kant en klaar pizzadeeg is ideaal als je snel een verse pizza wilt maken en ik vond dat de pizza ook erg lekker smaakte.

Ik maakte de pizza met courgette, gebakken champignons en serranoham, een heerlijke combinatie. Natuurlijk deel ik dit recept ook met jullie!

 

Tante Fanny pizza
Print recept
Pizza met courgette en Serranoham
Ingrediënten
  • 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg met potje saus
  • 125 g champignons in plakjes gesneden
  • 1/3 courgette in dunne lange plakken geschaafd
  • 4 plakjes Serranoham
  • handje geraspte mozzarella
  • versgemalen zout en peper
  • 50 g semi zongedroogde tomaatjes
  • geraspte parmezaan
  • paar blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • balsamico
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 5 minuten. Bestrooi de champignons met versgemalen zout en peper en giet er een scheutje balsamico overheen, bak nog even kort mee.
  3. Rol het deeg uit en verdeel de saus met de achterkant van een lepel over de pizzabodem.
  4. Verdeel en handje geraspte mozzarella over de tomatensaus en leg er de champignons en de repen courgette overheen.
  5. Bak de pizza in 15-20 minuten mooi gaar en bruin.
  6. Haal de pizza uit de oven en leg de ham, parmezaan en wat blaadjes basilicum er overheen.

 

Tante Fanny pizza

 

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *