Frappuccino karamel

Met deze zomerse temperaturen is een ijskoude frappuccino ook erg lekker. Deze frappuccino met zelfgemaakte karamelsaus is zeker genieten!

 

 

 

 

frappuccino karamel
Print recept
Frappuccino karamel
Personen: 1 groot glas
Ingrediënten
  • 75 ml sterke espresso afgekoeld
  • 125 ml ijskoude melk
  • 1 el caramelsaus
  • 75 gr ijsblokjes
  • slagroom
karamelsaus
  • 50 ml water
  • 170 gr fijne kristalsuiker
  • 130 ml slagroom lauwwarm
  • 40 gr boter in blokjes
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
Bereidingswijze
Karamelsaus
  1. Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en breng het water zachtjes aan de kook.

  2. Draai af en toe met de pan en laat de suiker smelten.

  3. Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. 

  4. Haal de steelpan van het vuur en voeg de slagroom al roerend met een garde toe. Pas op, het gaat nu borrelen!

  5. Voeg de boter toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter goed door de saus.

  6. Laat de saus helemaal afkoelen.

Frappuccino
  1. Giet de espresso samen met de melk, ijsblokjes en karamelsaus in een blender of keukenmachine.

  2. Mix het geheel tot de ijsblokjes vermalen zijn.

  3. Giet het mengsel in een mooi glas en spuit er een toef slagroom op.

  4. Werk het geheel af met nog wat karamelsaus.

 

frappuccino karamel

Dit is een recept uit het artikel Foodpost: koffiebonen van Aroma Club.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *