frappuccino karamel

Frappuccino karamel

0 reacties

Met deze zomerse temperaturen is een ijskoude frappuccino ook erg lekker. Deze frappuccino met zelfgemaakte karamelsaus is zeker genieten!

frappuccino karamel

Frappuccino karamel

No ratings yet
Porties 1 groot glas

Ingrediënten

  • 75 ml sterke espresso afgekoeld
  • 125 ml ijskoude melk
  • 1 el caramelsaus
  • 75 gr ijsblokjes
  • slagroom

karamelsaus

  • 50 ml water
  • 170 gr fijne kristalsuiker
  • 130 ml slagroom lauwwarm
  • 40 gr boter in blokjes
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

Karamelsaus

  • Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en breng het water zachtjes aan de kook.
  • Draai af en toe met de pan en laat de suiker smelten.
  • Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. 
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de slagroom al roerend met een garde toe. Pas op, het gaat nu borrelen!
  • Voeg de boter toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter goed door de saus.
  • Laat de saus helemaal afkoelen.

Frappuccino

  • Giet de espresso samen met de melk, ijsblokjes en karamelsaus in een blender of keukenmachine.
  • Mix het geheel tot de ijsblokjes vermalen zijn.
  • Giet het mengsel in een mooi glas en spuit er een toef slagroom op.
  • Werk het geheel af met nog wat karamelsaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
frappuccino karamel

Dit is een recept uit het artikel Foodpost: koffiebonen van Aroma Club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating