Met deze zomerse temperaturen is een ijskoude frappuccino ook erg lekker. Deze frappuccino met zelfgemaakte karamelsaus is zeker genieten!
Frappuccino karamel
Ingrediënten
- 75 ml sterke espresso afgekoeld
- 125 ml ijskoude melk
- 1 el caramelsaus
- 75 gr ijsblokjes
- slagroom
karamelsaus
- 50 ml water
- 170 gr fijne kristalsuiker
- 130 ml slagroom lauwwarm
- 40 gr boter in blokjes
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Instructies
Karamelsaus
- Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en breng het water zachtjes aan de kook.
- Draai af en toe met de pan en laat de suiker smelten.
- Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de slagroom al roerend met een garde toe. Pas op, het gaat nu borrelen!
- Voeg de boter toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter goed door de saus.
- Laat de saus helemaal afkoelen.
Frappuccino
- Giet de espresso samen met de melk, ijsblokjes en karamelsaus in een blender of keukenmachine.
- Mix het geheel tot de ijsblokjes vermalen zijn.
- Giet het mengsel in een mooi glas en spuit er een toef slagroom op.
- Werk het geheel af met nog wat karamelsaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Dit is een recept uit het artikel Foodpost: koffiebonen van Aroma Club.