Foodpost: koffiebonen van Aroma Club. Met 3 koffierecepten en exclusieve kortingscode!

0 reacties
Toen Aroma Club mij vroeg of ik hun koffiebonen wilde testen hoefde ik daar niet over na te denken. Marco had net onze mooie retro KitchenAid cupsmachine ingeruild voor een echte koffiebonenmachine. Mijn ouders hebben een koffiebonenmachine en dit vindt hij toch wel nog lekkerder. Dus moest er bij ons ook een koffiebonenmachine komen.

Marco was nog bezig met zijn zoektocht naar de lekkerste koffiebonen, dus Aroma Club kwam op het juiste moment!

Koffieblends

Er is ook zoveel keuze. De één houdt meer van een bittere donkere koffie en de ander meer van eentje met een licht zuurtje. Eén ding is zeker, ieder kop koffie moet een goede zijn.
koffie
Aroma Club speelt hierop in met slechts 3 koffieblends:
  • Elegant Vesper –voor de liefhebber van milde en zachte koffie.
  • Smooth James – voor alle soorten koffieliefhebbers: krachtige maar niet te bittere koffie.
  • Strong George – Voor de espresso liefhebbers: een heerlijke sterke boon.

Aroma Club 3 blends

De koffiebonen komen uit de beste en bekendste koffielanden van de wereld, namelijk uit Costa Rica, Colombia en Brazilië.

Aroma Club

Aroma Club is opgezet door 2 broers die een liefde hebben voor koffie. Vanuit het centrum van Amsterdam voorzien ze al 2 jaar vele huishoudens van heerlijke koffiebonen. De koffiebonen zijn vers gebrand en niet gemalen. Dit om de versheid en de smaakbeleving optimaal te houden. Aroma Club neemt de tijd voor het branden van hun koffiebonen. De heerlijke koffiesmaak wordt gecreëerd door de zogeheten ‘Slow Roast’ techniek. Dit is een traag brandproces waarbij de smaken en aroma’s optimaal uit de koffieboon worden gehaald.

Wat vindt Marco ervan?

Marco is erg enthousiast over de koffiebonen en vindt ze heerlijk. Vooral “Strong George” valt bij hem zeker in de smaak, de koffie smaakt heerlijk krachtig. Een heerlijke sterke bak koffie! Maar ook de andere 2 koffieblende vindt hij erg lekker.

Koffie op het werk?

Aroma Club levert ook aan kantoren en horeca. Benieuwd? Kik hier voor de zakelijke website van Aroma Club.


Recepten met koffie

Zelf ben ik geen echte koffiedrinker. Maar koffie verwerkt in een recept vind ik dan wel weer erg lekker. Ik bedacht 3 heerlijke recepten met koffie van Aroma Club.

Brownies

Een echte brownie hoort naar mijn idee super zacht en een beetje klef te zijn met een dun knapperig bovenlaagje. En dat zijn deze! De brownies bevatten een klein beetje versgezette espresso. Ook heerlijk om te eten bij een kopje espresso.

Brownies met espresso

Brownies met koffie

No ratings yet
Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 4 el espresso
  • 135 gr pure chocolade (ik gebruikte druppels van Callebaut)
  • 115 gr boter
  • 215 gr rietsuiker
  • 90 gr patentbloem
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 50 gr pecannoten grofgehakt

Verder nodig

  • bakvorm van 20x25 cm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Haal de kom van de pan en voeg de suiker toe, roer met een pollepel goed door.
  • Voeg de bloem, het vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de eieren toe en zorg dat de eieren helemaal zijn opgenomen in het mengsel.
  • Voeg de espresso en pecannoten toe en meng goed door elkaar.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  • Bak de brownies in 30 minuten gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Brownies met espresso


Frappuccino karamel

Met deze zomerse temperaturen is een ijskoude frappuccino ook erg lekker. Deze frappuccino met zelfgemaakte karamelsaus is zeker genieten!

frappuccino karamel

Frappuccino karamel

No ratings yet
Porties 1 groot glas

Ingrediënten

  • 75 ml sterke espresso afgekoeld
  • 125 ml ijskoude melk
  • 1 el caramelsaus
  • 75 gr ijsblokjes
  • slagroom

karamelsaus

  • 50 ml water
  • 170 gr fijne kristalsuiker
  • 130 ml slagroom lauwwarm
  • 40 gr boter in blokjes
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

Karamelsaus

  • Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en breng het water zachtjes aan de kook.
  • Draai af en toe met de pan en laat de suiker smelten.
  • Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. 
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de slagroom al roerend met een garde toe. Pas op, het gaat nu borrelen!
  • Voeg de boter toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter goed door de saus.
  • Laat de saus helemaal afkoelen.

Frappuccino

  • Giet de espresso samen met de melk, ijsblokjes en karamelsaus in een blender of keukenmachine.
  • Mix het geheel tot de ijsblokjes vermalen zijn.
  • Giet het mengsel in een mooi glas en spuit er een toef slagroom op.
  • Werk het geheel af met nog wat karamelsaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

frappuccino karamel


Eenpersoons tiramisu met Baileys

Deze tiramisu maak je in een handomdraai. De sterke espresso in combinatie met de Baileys is heerlijk.

tiramisu met Baileys

Eenpersoons tiramisu met Baileys

4 van 7 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 30 gr Baileys
  • 1/2 el suiker
  • kopje sterke espresso
  • 12 lange vingers
  • cacaopoeder

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
  • Klop de mascarpone er doorheen en vervolgens de Baileys.
  • Snij de uiteinden van de lange vingers af, zodat er 2 naaste elkaar in de schaaltjes passen.
  • Doop de lange vingers tot halverwege in de espresso met de onbesuikerde kant naar beneden.
  • Vul de schaaltjes, begin met de lange vingers, een laagje room, lange vingers, een laagje room en tenslotte wat cacaopoeder.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
tiramisu met Baileys

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating