Koffieblends
- Elegant Vesper –voor de liefhebber van milde en zachte koffie.
- Smooth James – voor alle soorten koffieliefhebbers: krachtige maar niet te bittere koffie.
- Strong George – Voor de espresso liefhebbers: een heerlijke sterke boon.
De koffiebonen komen uit de beste en bekendste koffielanden van de wereld, namelijk uit Costa Rica, Colombia en Brazilië.
Aroma Club
Wat vindt Marco ervan?
Koffie op het werk?
Aroma Club levert ook aan kantoren en horeca. Benieuwd? Kik hier voor de zakelijke website van Aroma Club.
Recepten met koffie
Brownies
Een echte brownie hoort naar mijn idee super zacht en een beetje klef te zijn met een dun knapperig bovenlaagje. En dat zijn deze! De brownies bevatten een klein beetje versgezette espresso. Ook heerlijk om te eten bij een kopje espresso.
Brownies met koffie
Ingrediënten
- 4 el espresso
- 135 gr pure chocolade (ik gebruikte druppels van Callebaut)
- 115 gr boter
- 215 gr rietsuiker
- 90 gr patentbloem
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- 50 gr pecannoten grofgehakt
Verder nodig
- bakvorm van 20x25 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Smelt de chocolade met de boter au bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
- Haal de kom van de pan en voeg de suiker toe, roer met een pollepel goed door.
- Voeg de bloem, het vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.
- Voeg de eieren toe en zorg dat de eieren helemaal zijn opgenomen in het mengsel.
- Voeg de espresso en pecannoten toe en meng goed door elkaar.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
- Bak de brownies in 30 minuten gaar.
Frappuccino karamel
Met deze zomerse temperaturen is een ijskoude frappuccino ook erg lekker. Deze frappuccino met zelfgemaakte karamelsaus is zeker genieten!
Frappuccino karamel
Ingrediënten
- 75 ml sterke espresso afgekoeld
- 125 ml ijskoude melk
- 1 el caramelsaus
- 75 gr ijsblokjes
- slagroom
karamelsaus
- 50 ml water
- 170 gr fijne kristalsuiker
- 130 ml slagroom lauwwarm
- 40 gr boter in blokjes
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Instructies
Karamelsaus
- Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en breng het water zachtjes aan de kook.
- Draai af en toe met de pan en laat de suiker smelten.
- Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de slagroom al roerend met een garde toe. Pas op, het gaat nu borrelen!
- Voeg de boter toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter goed door de saus.
- Laat de saus helemaal afkoelen.
Frappuccino
- Giet de espresso samen met de melk, ijsblokjes en karamelsaus in een blender of keukenmachine.
- Mix het geheel tot de ijsblokjes vermalen zijn.
- Giet het mengsel in een mooi glas en spuit er een toef slagroom op.
- Werk het geheel af met nog wat karamelsaus.
Eenpersoons tiramisu met Baileys
Deze tiramisu maak je in een handomdraai. De sterke espresso in combinatie met de Baileys is heerlijk.
Eenpersoons tiramisu met Baileys
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 125 gr mascarpone
- 30 gr Baileys
- 1/2 el suiker
- kopje sterke espresso
- 12 lange vingers
- cacaopoeder
Instructies
- Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
- Klop de mascarpone er doorheen en vervolgens de Baileys.
- Snij de uiteinden van de lange vingers af, zodat er 2 naaste elkaar in de schaaltjes passen.
- Doop de lange vingers tot halverwege in de espresso met de onbesuikerde kant naar beneden.
- Vul de schaaltjes, begin met de lange vingers, een laagje room, lange vingers, een laagje room en tenslotte wat cacaopoeder.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.