Tomatentapenade

Een heerlijke tomatentapenade van zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven. Lekker bij de borrel, op wat geroosterd brood.

Tomatentappenade

Tomatentappenade

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 35 gr zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 el balsamico
  • 1 tl gedroogde oregano
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken in een zeef.
  • Snij de zongedroogde tomaten, olijven en knoflook in kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en vermaal het geheel fijn m.b.v. een staafmixer of een keukenmachine.

Notities

Omdat de zongedroogde tomaatjes al wat zoutig van zichzelf zijn heb ik geen extra zout toegevoegd. Proef of je het zout genoeg vindt en voeg dan eventueel nog wat zout toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Tomatentappenade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating