Tomatentapenade

Een heerlijke tomatentapenade van zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven. Lekker bij de borrel, op wat geroosterd brood.

 

 

 

 

 

Tomatentappenade
Print recept
Tomatentappenade
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
5 minuten
 
Ingrediënten
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 35 gr zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 el balsamico
  • 1 tl gedroogde oregano
  • versgemalen peper
Bereidingswijze
  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken in een zeef.

  2. Snij de zongedroogde tomaten, olijven en knoflook in kleine stukjes.

  3. Doe alle ingrediënten bij elkaar en vermaal het geheel fijn m.b.v. een staafmixer of een keukenmachine.

Opmerkingen

Omdat de zongedroogde tomaatjes al wat zoutig van zichzelf zijn heb ik geen extra zout toegevoegd. Proef of je het zout genoeg vindt en voeg dan eventueel nog wat zout toe.

 

Tomatentappenade


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *