Salade met rumpsteak en truffeldressing

Laatst ontving ik de Foodybox van Kroon op het Werk. Hierin zat een heerlijk stukje rumpsteak van Le Jean.

Helaas was ik ziek toen ik de Foodybox ontving, maar gelukkig was de Rumpsteak geschikt om thuis in te vriezen. Vanavond maakte ik er een heerlijke lichte salade mee. Het vlees was heerlijk zacht en mals.

Rumpsteak wordt in de volksmond ook wel lende biefstuk genoemd. Het is een mooie, malse steak die bijna door kan gaan voor een tournedos. Dit komt omdat de runderen waarvan dit vlees afkomstig is, 100 dagen zijn gevoederd met graan.

 

Rumpsteak salade
Print recept
Salade met rumpsteak en truffeldressing
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten
 
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 150 gr Black Angus rumpsteak
  • 85 gr rucola
  • 8 cherry tomaatjes in partjes
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • truffeldressing (ik gebruikte de dressing Jean Bâ­ton)
  • 1/3 komkommer in stukjes
  • 1 el pijnboompitjes
  • parmezaan in snippers
  • boter om in te bakken
  • versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
  1. Haal de rumpsteak een half uurtje van tevoren uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen.

  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet ze even opzij.

  3. Bestrooi de rumpsteak met versgemalen peper en zout.

  4. Smelt wat boter in een koekenpan en bak de rumsteak op middelhoog vuur in 1 minuut per kant. Zet het vuur wat lager laat de rumsteak verder garen. Ik bakte de rumpsteak totaal ca 4 minuten.

  5. Haal de rumpsteak uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat de rumsteak nog een paar minuutjes rusten.

  6. Verdeel de rucola over de borden. Leg daarop de plakjes radijs, partjes tomaat en de stukjes komkommer.

  7. Snij de rumpsteak in plakjes van ongeveer een 1/2 cm en verdeel de plakjes over de salade.

  8. Giet er wat van de truffeldressing overheen en tenslotte de pijnboompitjes en parmezaan.

 

Rumpsteak salade


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *