contactgrill Maxima

3 tosti recepten met de Maxima contactgrill

0 reacties

Van Maxima Kitchen Equipment mocht ik een contactgrill type MCG GR testen.

Maxima Kitchen Equipment kende ik al van de deegkneder, welke ik op Facebookgroepen bij (hobby)broodbakkers voorbij zag komen. Maar ze hebben nog veel meer mooie apparaten, voor professioneel gebruik, welke ook zeker thuis kunnen worden gebruikt. Zoals deze contactgrill met geribbelde gietijzeren bakplaten. De behuizing en de hendel is gemaakt van RVS. Met deze contactgrill maak je niet alleen heerlijke tosti’s, maar je kunt er bijvoorbeeld ook vlees of groente op grillen. De contactgrill kan tot wel 300 graden verwarmd worden.

 

 

Maxima contact grill

De contactgrill is gemakkelijk schoon te houden met de borstel welke wordt meegeleverd. Ook handig is het lekbakje aan de voorkant, welke gemakkelijk geleegd kan worden, aangezien deze afneembaar is.

Al met al een mooi en degelijk apparaat! Bij mij zullen er zeker wat vaker tosti’s op tafel gaan komen.

 


 

Tosti recepten

Eet jij je tosti altijd standaard met ham en kaas? Super lekker natuurlijk, maar er is zoveel meer mogelijk. Wat dacht van een tosti met geitenkaas, een zoete donut-tosti met aardbeien of een kroket-tosti?

 

Tosti met geitenkaas en serranoham

Een heerlijke combinatie is deze zoutige serranoham en hele zachte geitenkaas.

Tosti met geitenkaas en serranoham

4.3 van 4 stemmen
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 meergranen boterhammen
  • handje ruccola
  • 2 plakjes serranoham
  • een stukje zachte geitenkaas
  • 1/2 el pijnboompitten
  • honing

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Beleg 1 boterham met de ruccola, serranoham, geitenkaas, pijnboompitten en wat honing.
  • Leg de andere boterham er bovenop.
  • Verwarm de contactgrill op 250 graden en grill de tosti mooi bruin en krokant.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

tosti met serranoham en geitenkaas


 

Donut tosti met aardbeien

Zo lekker! En deze zoete tosti kan altijd, bij het ontbijt, lunch, als gebakje of als dessert.

Donut tosti met aardbeien

5 van 1 stem
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 gesuikerde donut
  • 6 aardbeien
  • 2 el mascarpone
  • 1 el aardbeienjam

Instructies
 

  • Verwarm de contactgrill op 200 graden.
  • Leg een velletje bakpapier op de grillplaat.
  • Halveer de donut en leg beide helften op het bakpapier.
  • Leg een ander stukje bakpapier er overheen en grill de donut tot deze mooi goudbruin is.
  • Roer de mascarpone met de aardbeienjam door elkaar en beleg hiermee 1 helft van de donut.
  • Leg de aardbeien hier bovenop en de andere helft van de donut.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Donut tosti


 

Vegetarische kroket-tosti

Eet jij graag kroket op brood? Dan vind je deze kroket-tosti vast erg lekker. Deze versie is met champignonragout en daarom vegetarisch. De kroket-tosti is natuurlijk ook lekker met vleesragout of kippenragout.

kroket-tosti

Kroket-tosti

5 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr champignons fijngehakt
  • 40 gr boter
  • 1/2 sjalotje fijngesnipperd
  • 25 gr bloem
  • versgemalen zout en peper
  • 250 ml warme paddenstoelenbouillon
  • 1/2 el versgehakte peterselie
  • 1/4 tl tijm
  • 1/2 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 volkoren boterhammen
  • mosterd

Instructies
 

  • Smelt 15 gr boter in de pan en bak de champignons in ca 3 minuten. Schep de champignons in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en fruit op laag vuur het uitje met de knoflook in ca 5 minuten, tot het uitje zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.
  • Voeg de champignons, peterselie en tijm toe en roer goed door elkaar.
  • Breng de ragout op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.
  • Laat de ragout 2 uurtjes afgedekt opstijven in de koelkast.
  • Verdeel de ragout over 2 boterhammen en leg de andere boterhammen er bovenop.
  • Verwarm de contactgrill op 200 graden en bak de kroket-tosti's mooi goudbruin.
  • Serveer de kroket-tosti's met mosterd.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

kroket-tosti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating