Mexicaanse sushi met zalm

Mexicaanse sushi met zalm en krokante kip

0 reacties

Voor de tweede keer ging ik aan de slag met de producten van Santa Maria Tex Mex.

Ik ben gek op Sushi, maar Marco helemaal niet. Wel is hij gek op Mexicaans eten. Dus waarom zou je deze 2 niet met elkaar combineren? Het resultaat is verrassend lekker geworden!

Deze Mexicaanse sushi is lekker als maaltijd, maar ook leuk als borrelhapje. Je kunt hier natuurlijk ook eindeloos mee variëren. Ik maakte een versie met krokante kip voor Marco en met zalm voor mezelf. Beide vielen erg in de smaak.

Mexicaanse sushi met zalm

Mexicaanse sushi met zalm

Mexicaanse sushi met zalm

No ratings yet
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 4 Santa Maria Large tortilla’s original
  • 1/2 zakje Santa Maria seasoning mix for fish taco
  • Santa Maria mango papaya salsa
  • 2 zalmfilets zonder vel van ca 160 gr
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 250 gr sushi rijst

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Mijn sushirijst kookte ik 10 minuutjes op laag vuur, met het deksel op de pan. En liet hem daarna nog 15 minuten staan met het deksel op de pan. Gebruik verder geen rijstazijn, zoals je voor gewone sushi wel gebruikt.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi de zalmfilets rondom met de seasoningmix en leg de filets in een ovenschaal. Bak de zalmfilets in 20 minuten gaar in de oven.
  • Haal de zalmfilets uit de oven en trek ze met 2 vorken uit elkaar.
  • Leg de tortilla’s tussen aluminiumfolie en laat ze in de warme even heel eventjes wat zachter worden, zodat ze iets makkelijker oprollen.
  • Snij de ronde delen van de tortilla’s af, zodat ze bijna vierkant zijn.
  • Beleg 2/3 van de tortilla’s met 2 el sushirijst en druk de rijst goed aan.
  • Leg hierop de zalm in een brede strook. Snij de puntpaprika in lange repen erop. Snij de avocado in reepjes en leg deze naast de reepjes paprika.
  • Rol de tortilla’s strak op en snij ze met een scherp mes in stukjes.
  • Serveer de Mexicaanse sushi met de mango papaya salsa.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Mexicaanse sushi met zalm

Mexicaanse sushi met krokante kip

Mexicaanse sushi met krokante kip

Mexicaanse sushi met krokante kip

5 van 1 stem
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 4 Santa Maria Large tortilla’s original
  • 1 zakje Santa Maria seasoning mix for crispy chicken
  • Santa Maria mango papaya salsa
  • 2 kipfilets
  • 1 rode puntpaprika
  • 70 gr mais
  • 250 gr sushi rijst

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Mijn sushirijst kookte ik 10 minuutjes op laag vuur, met het deksel op de pan. En liet hem daarna nog 15 minuten staan met het deksel op de pan. Gebruik verder geen rijstazijn, zoals je voor gewone sushi wel gebruikt.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de kipfilets in lange repen. Meng de seasoningmix for crispy chicken met 1 el olie en schep de reepjes kipfilet erdoor, zodat ze rondom bedekt zijn met de seasoningmix.
  • Bak de kipfiletreepjes in 20 minuten gaar in de oven.
  • Leg de tortilla’s tussen aluminiumfolie en laat ze in de warme even heel eventjes wat zachter worden, zodat ze iets makkelijker oprollen.
  • Snij de ronde delen van de tortilla’s af, zodat ze bijna vierkant zijn.
  • Beleg 2/3 van de tortilla’s met 2 el sushirijst en druk de rijst goed aan.
  • Leg hierop de kipfiletreepjes in een brede strook. Snij de puntpaprika in lange repen en leg deze erop. Verdeel de mais er overheen.
  • Rol de tortilla’s strak op en snij ze met een scherp mes in stukjes.
  • Serveer de Mexicaanse sushi met de mango papaya salsa.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Mexicaanse sushi met krokante kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating