Bratkartoffeln (gebakken aardappelen)

De afgelopen weken zijn wij een paar keer in Duitsland geweest en dan eten we daar meestal een schnitzel met Bratkartoffeln. Met dit recept maak je zelf heerlijke gebakken aardappelen met spek en ui.

Wil je er een lekkere Zigeuner schnitzel bij eten? Het recept kun je hier vinden.

 

 

 

 

Bratkartoffeln
Print recept
Bratkartoffeln
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 600 gr (niet te grote) vastkokende aardappelen
  • 40 gr gerookte (biologische) spekreepjes
  • 1/2 ui
  • 2 el versgehakte peterselie
  • boter
  • versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van ca 0,5 cm.

  2. Kook de schijfjes in ca 6 minuten, een beetje gaar, maar wel stevig.

  3. Laat de schijfjes uitlekken in een vergiet en een beetje afkoelen

  4. Smelt een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de aardappeltjes aan 1 kant in 10 minuten mooi bruin, op middelhoog vuur. Schud af en te de koekenpan heen en weer.

  5. Keer de aardappeltjes om en bak ze nog 5 minuten.

  6. Halveer de halve ui en snij de ui in ringetjes. Snij de spekreepjes in iets kleinere stukjes. Voeg de ui en de spek toe aan de aardappeltjes en bak nog 5 minuten.

  7. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen peper en eventueel nog wat zout.

  8. Bestrooi de gebakken aardappelen met versgehakte peterselie.

 

Bratkartoffeln


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *