Basisrecept: pannenkoeken met een vleugje kaneel

Vanavond bakte ik deze heerlijke pannenkoeken. Marco nam de eerste hap en zei: lekkere smaak zit eraan! Ze vielen dus in de smaak 🙂

Met dit recept bak je 8-10 pannenkoeken.

 

 

Basisrecept pannenkoeken
Print recept
Basisrecept: pannenkoeken met een vleugje kaneel
Personen: 3 personen
Ingrediënten
  • 250 gr bloem *
  • 500 gr volle melk
  • 2 eieren
  • 7 gr vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • boter
Bereidingswijze
  1. Doe de bloem, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en het zout bij elkaar in een kom en roer even door met een garde.

  2. Voeg de helft van de melk toe en klop goed door tot een klontvrij beslag.

  3. Voeg de andere helft van de melk toe en klop weer goed door.

  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop weer goed door.

  5. Laat het beslag een half uurtje rusten.

  6. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en schep wat van het beslag in de pan. Laat de pan even ronddraaien, tot de bodem van de pan helemaal is bedekt met het beslag.

  7. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken, tot de bovenkant droog is en de onderkant mooi goudbruin.

  8. Draai de pannenkoek om en bak nog even kort de andere kant.

  9. Ga zo door tot al het beslag op is.

Opmerkingen

*Ik gebruikte patentbloem van Lidl

 

Basisrecept pannenkoeken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *