Appel-amandelcake

Appel-amandelcake

4 comments

Een heerlijke frisse appel-amandelcake. 

Appel-amandelcake

Appel-amandelcake

4.5 van 23 stemmen

Ingrediënten

  • 2 grote Jonagold appels (ca 500 gr)
  • 200 gr patentbloem *
  • 160 gr boter
  • 160 gr fijne kristalsuiker
  • 80 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 9 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract (of pasta)
  • 1 (biologische) citroen
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 el abrikozenjam

Verder nodig

  • Springvorm 20 cm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de schil van een halve citroen en pers de halve citroen uit.
  • Was de appels en snij ze in dunne schijfjes. Besprenkel de schijfjes appel met wat citroensap (van de andere helft van de citroen).
  • Doe de boter, suiker, het zout en het vanille extract in de keukenmachine en klop net zo lang tot de boter zacht en licht van kleur is.
  • Meng de eieren er één voor één doorheen.
  • Meng de bloem, amandelpoeder en het bakpoeder door elkaar. Voeg dit samen met het citroenrasp toe aan het botermengsel. Meng kort door elkaar met een spatel.
  • Voeg het citroensap toe en meng het geheel nog even kort door.
  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed eventueel de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Schep 2/3 van het beslag in de vorm.
  • Verdeel 2/3 van de appelschijfjes over het beslag.
  • Schep daaroverheen de rest van het beslag.
  • En verdeel de overige schijfjes appel over het beslag.
  • Schuif de cake in de oven en bak de cake in 55-60 minuten gaar.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en verdeel dit met een kwastje over de cake.
  • Rooster het amandelschaafsel in de oven en verdeel dit over de cake.
  • Haal de cake uit de bakvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

Notities

*Patentbloem is verkrijgbaar in de supermarkt, ik gebruikte de patentbloem van Lidl.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Appel-amandelcake

4 Comments

  1. mm ziet er lekker uit. dit ga ik zekers is proberen maar dan op de gluten-lactose vrije manier. Ik mag namelijk geen gluten en lactose.

  2. De cake was heerlijk en lekker fris door de citroen. Bedankt voor het delen van het recept!

  3. Heerlijk! Ik kon niet wachten, dus net uit de oven meteen een stukje genomen met een bolletje vanille-ijs erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating