Appel-amandelcake

Een heerlijke frisse appel-amandelcake. 

 

 

 

 

 

Appel-amandelcake
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Appel-amandelcake

Ingrediënten

  • 2 grote Jonagold appels (ca 500 gr)
  • 200 gr patentbloem *
  • 160 gr boter
  • 160 gr fijne kristalsuiker
  • 80 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 9 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract (of pasta)
  • 1 (biologische) citroen
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 el abrikozenjam

Verder nodig

  • Springvorm 20 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de schil van een halve citroen en pers de halve citroen uit.
  • Was de appels en snij ze in dunne schijfjes. Besprenkel de schijfjes appel met wat citroensap (van de andere helft van de citroen).
  • Doe de boter, suiker, het zout en het vanille extract in de keukenmachine en klop net zo lang tot de boter zacht en licht van kleur is.
  • Meng de eieren er één voor één doorheen.
  • Meng de bloem, amandelpoeder en het bakpoeder door elkaar. Voeg dit samen met het citroenrasp toe aan het botermengsel. Meng kort door elkaar met een spatel.
  • Voeg het citroensap toe en meng het geheel nog even kort door.
  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed eventueel de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Schep 2/3 van het beslag in de vorm.
  • Verdeel 2/3 van de appelschijfjes over het beslag.
  • Schep daaroverheen de rest van het beslag.
  • En verdeel de overige schijfjes appel over het beslag.
  • Schuif de cake in de oven en bak de cake in 55-60 minuten gaar.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en verdeel dit met een kwastje over de cake.
  • Rooster het amandelschaafsel in de oven en verdeel dit over de cake.
  • Haal de cake uit de bakvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

Notities

*Patentbloem is verkrijgbaar in de supermarkt, ik gebruikte de patentbloem van Lidl.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Appel-amandelcake


One thought on “Appel-amandelcake

  1. laura Beantwoorden

    mm ziet er lekker uit. dit ga ik zekers is proberen maar dan op de gluten-lactose vrije manier. Ik mag namelijk geen gluten en lactose.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *