Door het toevoegen van specerijen aan het basis cakebeslag krijg je een heerlijke kruidige cake.
Kruidcake
Ingrediënten
- 200 gr patentbloem
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- snufje zout
- 1 tl vanille extract of vanille pasta
- rasp van 1 citroen
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 10 gr bakpoeder
- cakevorm van 20 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop met een mixer de boter, samen met de suiker, het zout en de vanille romig in ca 5 minuten.
- Klop de eieren er één voor één doorheen. Tot de eieren goed zijn opgenomen.
- Meng de patentbloem met de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, gemalen kruidnagel en het bakpoeder door elkaar en voeg dit samen met de citroenrasp toe aan het botermengsel.
- Meng het geheel met een spatel goed door elkaar.
- Vet de cakevorm in met boter en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, zodat je zeker weet dat de cake er goed uit komt.
- Giet het beslag in de vorm en strijk het beslag glad.
- Bak de cake in ca 60 minuten gaar en mooi bruin.
- Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Gemaakt, echt verrukkelijk. Kruidig, maar zo dat het niet té overheersend is. Een topper!