Kruidcake

Kruidcake

1 reactie

Door het toevoegen van specerijen aan het basis cakebeslag krijg je een heerlijke kruidige cake.

 

 

 

 

Kruidcake

Kruidcake

3.7 van 3 stemmen

Ingrediënten

  • 200 gr patentbloem
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • rasp van 1 citroen
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 10 gr bakpoeder
  • cakevorm van 20 cm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop met een mixer de boter, samen met de suiker, het zout en de vanille romig in ca 5 minuten.
  • Klop de eieren er één voor één doorheen. Tot de eieren goed zijn opgenomen.
  • Meng de patentbloem met de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, gemalen kruidnagel en het bakpoeder door elkaar en voeg dit samen met de citroenrasp toe aan het botermengsel.
  • Meng het geheel met een spatel goed door elkaar.
  • Vet de cakevorm in met boter en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, zodat je zeker weet dat de cake er goed uit komt.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk het beslag glad.
  • Bak de cake in ca 60 minuten gaar en mooi bruin.
  • Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Kruidcake

One Comment

  1. Margreet Anceaux

    Gemaakt, echt verrukkelijk. Kruidig, maar zo dat het niet té overheersend is. Een topper!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating