Bami met veel groente

Bami met lekker veel groente

2 reacties

Een heerlijke goedgevulde bami met lekker veel groente.

Bami met veel groente

Bami met veel groente

3.8 van 33 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gr eier noedels (bijv. Go-Tan egg noodles organic)
  • 150 gr kipfilet of kippendij in reepjes
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 50 gr winterpeen in fijne reepjes
  • 50 gr prei fijngesneden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1/2 rode ui in halve ringetjes
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • 1 bosuitje in stukjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei
  • wokolie
  • scheutje sesamolie
  • scheutje mirin

Instructies
 

  • Wel of kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel de noedels af met koud water. Laat de noedels afkoelen en goed uitlekken.
  • Marineer de kip een kwartiertje in een scheutje sojasaus.
  • Verhit een scheutje wokolie in een grote wok of hapjespan en bak de kip mooi bruin en gaar.
  • Haal de kip uit de wok en zet even opzij.
  • Verhit opnieuw een scheutje wokolie en bak de reepjes winterpeen in 2 minuten.
  • Voeg de paprika, ui, rode peper en de champignons en het witte deel van de bosui toe en bak weer 2 minuten.
  • Voeg de prei toe en bak nog een minuutje.
  • Haal de groente uit de wok en zet even opzij.
  • Verhit weer een scheutje wokolie en bak het ei al roerend gaar.
  • Voeg de noedels toe en bak een minuutje op hoog vuur.
  • Voeg de groente en de kip toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de kurkuma, sojasaus en ketjap toe en meng weer goed door.
  • Voeg het groente deel van de bosui, een scheutje mirin en een scheutje sesamolie toe en warm het geheel goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Bami met veel groente

2 Reacties

  1. Roel Strijker

    Vandaag “bami met lekker veel groenten” gemaakt. Het recept is niet met bami, maar met eiermie. Maar …. het was gewoon overheerlijk. Zorg er wel voor dat je het recept eerst goed doorneemt en alles wat je klaar kunt zetten vast klaarzet. Je moet vooral na het bakken van de kip hard werken en is er eigenlijk geen tijd om nog rustig wat te snijden. Zorg er ook voor dat je de wokolie bij de hand hebt, want voor je het weet staat de pan droog. Geniet na het harde werken van een heerlijke maaltijd. Voor herhaling vatbaar. Top!!!

    • Mariëlle in de Keuken

      Fijn dat het in de smaak viel! Dat is eigenlijk hoe ik het zelf ook het fijnst vind om te koken. Eerst alles snijden en klaarzetten en dan zo in één keer door gaan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating