Een eenvoudig en licht gerechtje. Ik serveerde hierbij de Sweet chilli sauce 50% minder suiker van Inproba, welke ik laatst in de Foodybox van Kroon op het werk ontving.
Krokante kip met noedels en zoete chilisaus
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- versgemalen zout en peper
- 3 eieren
- bloem
- panko
- 1 lente-uitje in ringetjes
- 75 gr fijngesneden ijsbergsla
- 1 tomaat in partjes
- 1/3 komkommer in plakjes
- 90 eiernoedels
- zonnebloemolie
- 0,5 el sojasaus
- 1 theelepels Mirin
- zoete chilisaus
Instructies
- Leg de kipfilets tussen folie en sla de kipfilets plat met bijvoorbeeld een deegroller of de onderkant van een koekenpan.
- Bestrooi de kipfilets met versgemalen zout en peper.
- Breek 1 ei in een diep bord en klop het ei los. Schep wat bloem in een ander diep bord en doe ook wat panko in een diep bord.
- Haal de platgeslagen kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.
- Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilets in ca 8 minuten gaar en krokant. Laat de kipfilets even uitlekken op keukenpapier. En snij de kipfilets in reepjes.
- Klop 2 eieren los, samen met wat versgemalen peper en zout, mirin en sojasaus. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de omelet gaar. Snij de omelet in reepjes.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak dan de borden op: leg hierop de noedels, ijsbergsla, omeletreephes, komkommer, tomaat en de kipfiletreepjes. Bestrooi het geheel met de lente-uitjes.
- Serveer er wat chilisaus bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Hoi Marielle,
Ik heb vanavond de krokante kip gemaakt, het was super lekker.
Wel heb ik nog wat sugarsnaps toegevoegd., dit is absoluut een blijvertje.
Dank voor het heerlijke recept.
Hoi Hennie, wat leuk om te horen! 🙂 En die toevoeging lijkt mij inderdaad ook heerlijk!
Nou Marielle, die noedels hub ich linearech de drekbak in gekip. Wat eine kroam. Zit ich murge weer mit 7 bar op de sjloetspier… Dus leef luuj veurdat ger hie aan begint, gooi uch de vitbak aan en maak uch mer ein frikkedelke, dat smaak beater.
Beste Hans, wat vervelend dat het u niet smaakte.