Krokante kip met noedels en zoete chilisaus

Een eenvoudig en licht gerechtje. Ik serveerde hierbij de Sweet chilli sauce 50% minder suiker van Inproba, welke ik laatst in de Foodybox van Kroon op het werk ontving.

 

 

 

5 from 1 vote
Krokante kip met noedels en zoete chilisaus
Print recept
Krokante kip met noedels en zoete chilisaus


Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • versgemalen zout en peper
  • 3 eieren
  • bloem
  • panko
  • 1 lente-uitje in ringetjes
  • 75 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 1 tomaat in partjes
  • 1/3 komkommer in plakjes
  • 90 eiernoedels
  • zonnebloemolie
  • 0,5 el sojasaus
  • 1 theelepels Mirin
  • zoete chilisaus
Bereidingswijze
  1. Leg de kipfilets tussen folie en sla de kipfilets plat met bijvoorbeeld een deegroller of de onderkant van een koekenpan.
  2. Bestrooi de kipfilets met versgemalen zout en peper.
  3. Breek 1 ei in een diep bord en klop het ei los. Schep wat bloem in een ander diep bord en doe ook wat panko in een diep bord.

  4. Haal de platgeslagen kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.
  5. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilets in ca 8 minuten gaar en krokant. Laat de kipfilets even uitlekken op keukenpapier. En snij de kipfilets in reepjes.

  6. Klop 2 eieren los, samen met wat versgemalen peper en zout, mirin en sojasaus. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de omelet gaar. Snij de omelet in reepjes.
  7. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Maak dan de borden op: leg hierop de noedels, ijsbergsla, omeletreephes, komkommer, tomaat en de kipfiletreepjes. Bestrooi het geheel met de lente-uitjes.
  9. Serveer er wat chilisaus bij.

 

Krokante kip met noedels en zoete chilisaus

Posted in Kip

2 thoughts on “Krokante kip met noedels en zoete chilisaus

  1. Hennie Beantwoorden

    Hoi Marielle,
    Ik heb vanavond de krokante kip gemaakt, het was super lekker.
    Wel heb ik nog wat sugarsnaps toegevoegd., dit is absoluut een blijvertje.
    Dank voor het heerlijke recept.

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Hoi Hennie, wat leuk om te horen! 🙂 En die toevoeging lijkt mij inderdaad ook heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *