Tikka masala met naan

Een heerlijke smaakvolle Indiase curry met kip. De naan doop je lekker in de saus.

 

 

 

 

Tikka masala met naan
Print recept
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
  • 3 kippendijfilets in blokjes
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el garam masala (ik gebruikte de garam masala van Jonnie Boer)
  • 1 tl gemalen koriander
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 125 ml kokosmelk
  • versgehakte koriander
Bereidingswijze
  1. Roer de yoghurt, garam masala, gemalen koriander en een snuf zout door elkaar en meng de blokjes kip er doorheen. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.

  3. Voeg het gemberpoeder, knoflook, komijn en een snufje zout toe en bak een minuutje mee.

  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.

  5. Voeg de kip samen met de marinade toe en bak de kip in ca 3 minuten aan.

  6. Voeg de kokesmelk met de tomatensaus toe en roer goed door.

  7. Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.

  8. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

  9. Verdeel de tikka masala  over kommetjes en strooi er wat versgehakte koriander overheen.

 

Tikka masala met naan
Print recept
Naan
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
  • 280 gr bloem
  • 65 gr yoghurt
  • 120 ml water
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 5 gr zout
  • 1 tl koriander
  • 1/4 tl gemalen chiliflakes
  • 3 gr gist
  • 2 tl honing
  • 1 el gesmolten boter + extra om het deeg te bestrijken.
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed een soepel deegje. Ik deed dat met mijn keukenmachine in ca 15 minuten. (Het deegje blijft vrij plakkerig).

  2. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Verwarm de bakplaat mee.

  3. Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  4. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en verdeel het deeg in 3 stukken.

  5. Bol de stukjes deeg een beetje op en rol ze uit tot ovale lappen van 5 mm dikte.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Leg hierop de lappen deeg.

  7. Bestrijk het deeg met nog wat gesmolten boter. En bak het brood in ca 8 minuten gaar en goudbruin.

  8. Bestrijk het brood na het bakken nog een keer met gesmolten boter.

 

Tikka masala met naan

Posted in Kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *