Een heerlijke smaakvolle Indiase curry met kip. De naan doop je lekker in de saus.
Ingrediënten
- 3 kippendijfilets in blokjes
- 100 ml yoghurt
- 1 el garam masala (ik gebruikte de garam masala van Jonnie Boer)
- 1 tl gemalen koriander
- versgemalen zout en peper
- olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl komijn
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml gezeefde tomaten
- 125 ml kokosmelk
- versgehakte koriander
Instructies
- Roer de yoghurt, garam masala, gemalen koriander en een snuf zout door elkaar en meng de blokjes kip er doorheen. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
- Voeg het gemberpoeder, knoflook, komijn en een snufje zout toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
- Voeg de kip samen met de marinade toe en bak de kip in ca 3 minuten aan.
- Voeg de kokesmelk met de tomatensaus toe en roer goed door.
- Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel de tikka masala over kommetjes en strooi er wat versgehakte koriander overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Naan
Ingrediënten
- 280 gr bloem
- 65 gr yoghurt
- 120 ml water
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 5 gr zout
- 1 tl koriander
- 1/4 tl gemalen chiliflakes
- 3 gr gist
- 2 tl honing
- 1 el gesmolten boter + extra om het deeg te bestrijken.
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed een soepel deegje. Ik deed dat met mijn keukenmachine in ca 15 minuten. (Het deegje blijft vrij plakkerig).
- Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Verwarm de bakplaat mee.
- Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en verdeel het deeg in 3 stukken.
- Bol de stukjes deeg een beetje op en rol ze uit tot ovale lappen van 5 mm dikte.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Leg hierop de lappen deeg.
- Bestrijk het deeg met nog wat gesmolten boter. En bak het brood in ca 8 minuten gaar en goudbruin.
- Bestrijk het brood na het bakken nog een keer met gesmolten boter.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Dinsdag dit recept gemaakt voor 16 personen, en ze vonden het heerlijk.
Een blijvertje dus 🙂