Tikka masala met naan

Een heerlijke smaakvolle Indiase curry met kip. De naan doop je lekker in de saus.

 

 

 

 

Tikka masala met naan
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Porties: 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 3 kippendijfilets in blokjes
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el garam masala (ik gebruikte de garam masala van Jonnie Boer)
  • 1 tl gemalen koriander
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 125 ml kokosmelk
  • versgehakte koriander

Instructies

  • Roer de yoghurt, garam masala, gemalen koriander en een snuf zout door elkaar en meng de blokjes kip er doorheen. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
  • Voeg het gemberpoeder, knoflook, komijn en een snufje zout toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de kip samen met de marinade toe en bak de kip in ca 3 minuten aan.
  • Voeg de kokesmelk met de tomatensaus toe en roer goed door.
  • Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verdeel de tikka masala  over kommetjes en strooi er wat versgehakte koriander overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Tikka masala met naan
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Naan

Porties: 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 280 gr bloem
  • 65 gr yoghurt
  • 120 ml water
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 5 gr zout
  • 1 tl koriander
  • 1/4 tl gemalen chiliflakes
  • 3 gr gist
  • 2 tl honing
  • 1 el gesmolten boter + extra om het deeg te bestrijken.

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed een soepel deegje. Ik deed dat met mijn keukenmachine in ca 15 minuten. (Het deegje blijft vrij plakkerig).
  • Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Verwarm de bakplaat mee.
  • Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en verdeel het deeg in 3 stukken.
  • Bol de stukjes deeg een beetje op en rol ze uit tot ovale lappen van 5 mm dikte.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Leg hierop de lappen deeg.
  • Bestrijk het deeg met nog wat gesmolten boter. En bak het brood in ca 8 minuten gaar en goudbruin.
  • Bestrijk het brood na het bakken nog een keer met gesmolten boter.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Tikka masala met naan

Posted in Kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *