Dit Italiaanse stoofpotje in “jager-stijl” is echt heerlijk. Lekker met pasta, aardappelpuree of brood.
Italiaans stoofpotje: Kip Cacciatore
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 5 kippendijfilets
- 400 gr tomatenblokjes (blikje of pakje)
- 125 gr kastanje champignons in plakjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 gele paprika in reepjes
- 2 worteltjes in plakjes
- 10 zwarte olijven*
- 125 ml rode wijn
- 125 ml kippenbouillon
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- olijfolie
- versgemalen zout en peper
- versgehakte peterselie om te garneren
Instructies
- Bestrooi de kippendijen met versgemalen zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan.
- Bak de kippendijen aan beide kanten in ca 3 minuten bruin en haal ze uit de pan.
- Bak de ui met de paprika en de wortel in 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten.
- Voeg de knoflook, tomatenpuree, oregano en rozemarijn toe en bak nog een minuutje.
- Voeg de wijn toe en kook 3 minuten, roer goed over de bodem van de pan.
- Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur op het laagste pitje en leg de kip terug in de pan.
- Leg het deksel op de pan en laat het geheel 2 uurtjes zachtjes stoven.
- Breng het geheel op smaak met versgemalen zout en peper.
- Laat het laatste half uur het deksel van de pan, zodat de saus wat in kan koken.
- En voeg in de laatste 10 minuten de olijven toe.
Notities
* Als je liever geen olijven eet kun je ze vervanger door wat kappertjes of gewoon weglaten.
* Maak de saus eventueel aan met wat maizena, aardappelzetmeel of allesbinder als de saus nog te dun is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.

Gerda 31 januari 2019
Dit lijkt mij erg lekker, zou je dit ook in de slowcooker kunnen maken?
Mariëlle in de Keuken 31 januari 2019
Ja hoor dat kan, dan zou ik alleen ietsjes minder vocht gebruiken. I.p.v. de kippenbouillon alleen een half kippenbouillonblokje.
R.kluiter 8 maart 2019
Wij krijgen woensdag a.s bezoek. Lijkt mij erg lekker om dat dan aan het bezoek te serveren.
Marga Doedens 29 oktober 2019
Het was heerlijk! Gegeten met penne. I.p.v. olijven kappertjes gebruikt, want die had ik nog staan. Zeker voor herhaling vatbaar. 5 Sterren!!!!
Mariëlle in de Keuken 29 oktober 2019
Dankjewel! Super leuk om te horen