Noedelsoep met kip en sugar snaps

Een heerlijk licht noedelsoepje dat je ook nog eens snel op tafel zet.

 

 

 

 

Noedelsoep met kip en sugar snaps
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Noedelsoep met kip en sugar snaps

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 60 g glasnoedels*
  • 1 kipfilet in reepjes
  • 100 gr shiitake-paddenstoelen in plakjes
  • 75 gr diepvries sugar snaps
  • 2 lente-uitjes in stukjes
  • 2 worteltjes in plakjes
  • 1/2 ltr kippenbouillon
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen citroengras
  • 1/2 el sojasaus
  • versgemalen peper
  • scheutje wokolie

Instructies

  • Verhit een scheutje wokolie in de pan en bak de reepjes kipfilet aan.
  • Voeg het witte deel van de lente-uitjes, plakjes wortel en de shii-take toe en bak 3 minuutjes mee.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Breng het geheel op smaak met de sojasaus, wat versgemalen peper, gemberpoeder en gemalen citroengras.
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg in de laatste 4 minuten de sugarsnaps toe.
  • Wel ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze af met koud water. Laat de noedels even uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de noedels over 2 kommen en verdeel de soep er overheen.
  • Strooi het groene deel van de lente-uitjes er overheen.

Notities

* Bijvoorbeeld Go-Tan Mun­go ver­mi­cel­li soe-oen
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Noedelsoep met kip en sugar snaps


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *