Een heerlijk licht noedelsoepje dat je ook nog eens snel op tafel zet.
Noedelsoep met kip en sugar snaps
Ingrediënten
- 60 g glasnoedels*
- 1 kipfilet in reepjes
- 100 gr shiitake-paddenstoelen in plakjes
- 75 gr diepvries sugar snaps
- 2 lente-uitjes in stukjes
- 2 worteltjes in plakjes
- 1/2 ltr kippenbouillon
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl gemalen citroengras
- 1/2 el sojasaus
- versgemalen peper
- scheutje wokolie
Instructies
- Verhit een scheutje wokolie in de pan en bak de reepjes kipfilet aan.
- Voeg het witte deel van de lente-uitjes, plakjes wortel en de shii-take toe en bak 3 minuutjes mee.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Breng het geheel op smaak met de sojasaus, wat versgemalen peper, gemberpoeder en gemalen citroengras.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg in de laatste 4 minuten de sugarsnaps toe.
- Wel ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze af met koud water. Laat de noedels even uitlekken in een zeef.
- Verdeel de noedels over 2 kommen en verdeel de soep er overheen.
- Strooi het groene deel van de lente-uitjes er overheen.
Notities
* Bijvoorbeeld Go-Tan Mungo vermicelli soe-oen
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.