Noedelsoep met kip en sugar snaps

Een heerlijk licht noedelsoepje dat je ook nog eens snel op tafel zet.

 

 

 

 

Noedelsoep met kip en sugar snaps
Print recept
Noedelsoep met kip en sugar snaps
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 60 g glasnoedels*
  • 1 kipfilet in reepjes
  • 100 gr shiitake-paddenstoelen in plakjes
  • 75 gr diepvries sugar snaps
  • 2 lente-uitjes in stukjes
  • 2 worteltjes in plakjes
  • 1/2 ltr kippenbouillon
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen citroengras
  • 1/2 el sojasaus
  • versgemalen peper
  • scheutje wokolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheutje wokolie in de pan en bak de reepjes kipfilet aan.

  2. Voeg het witte deel van de lente-uitjes, plakjes wortel en de shii-take toe en bak 3 minuutjes mee.

  3. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

  4. Breng het geheel op smaak met de sojasaus, wat versgemalen peper, gemberpoeder en gemalen citroengras.
  5. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg in de laatste 4 minuten de sugarsnaps toe.
  7. Wel ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze af met koud water. Laat de noedels even uitlekken in een zeef.

  8. Verdeel de noedels over 2 kommen en verdeel de soep er overheen.

  9. Strooi het groene deel van de lente-uitjes er overheen.

Opmerkingen

* Bijvoorbeeld Go-Tan Mun­go ver­mi­cel­li soe-oen

 

Noedelsoep met kip en sugar snaps


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *