Osteria Vicini in Rotterdam Kralingen

0 reacties

Laatst had ik een gezellige foodbloggers meetup bij Osteria Vicini in Rotterdam. Deze meetup werd georganiseerd door Debbie van het foodblog Deb’s Bakery & Kitchen.

Osteria Vicini

Osteria is de Romeinse benaming voor een Italiaans buurtrestaurant. Een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt, oftewel een extra huiskamer, waar ze ’s ochtends terecht kunnen voor een heerlijke espresso, ’s middags lekker kunnen lunchen en ’s avonds aan kunnen schuiven voor het diner.

Samen met nog 13 dames nam ik plaats aan de lange tafel midden in de sfeervolle ruimte. De tafel was gezellig gedekt met flessen water, olijven, olijfolie en brood.

Even later werden er schalen met pizza’s, bruschette, groene asperges met mozzarella, risottoballetjes, gehaktbrood en nog meer heerlijks op tafel gezet. Allemaal echt ontzettend lekker!

Er werd uitgebreid gekletst én gefotografeerd. Hoewel niet iedereen elkaar kende was het meteen al super gezellig!

De gastheer zei ons dat we nog een gaatje moesten overhouden, want er zou nog meer heerlijks geserveerd worden. Na de eerste ronde namen we een kijkje in de ruimte onder het restaurant. Hier is een ruimte waar kinderen balletles krijgen, je yogalessen kunt volgen, waar regelmatig een fair wordt gehouden en een ruimte voor vergaderingen en feestjes is. Je kunt er gezellig dineren met een gezelschap tot 24 personen en een feestje geven tot 35 personen.

Daarna gingen we terug naar boven en namen we weer plaats aan tafel. En opnieuw werden schalen met ontzettend veel lekkers neergezet, waaronder de heerlijkste pizza’s en pasta’s. Mijn favoriet was de gnocchi met gekonfijte eendenbout.

Als laatste gingen we naar de ijssalon met vers schepijs, naar eigen recept. Ik nam een citroenijsje en deze was ook heerlijk. We sloten af met koffie of thee en een cantuccini, waar we ook een zakje van mee naar huis kregen.

Het was een hele leuke middag en we hebben super lekker gegeten! Zeker weten dat ik nog eens terug ga, samen met Marco.

 

Osteria Vicini
Kortekade 63-69
3062 GN Rotterdam
Tel.: 010-8900555

Osteria Vicini is 7 dagen per week geopend vanaf 08.30 uur.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*