Spinazie-röstischotel

Eenvoudig kan ook wel eens lekker zijn, deze spinazie-röstischotel zet je in een half uurtje op tafel.

 

 

 

 

Spinazie röstischotel
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Spinazie röstischotel

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 400 gr verse spinazie (gewassen)
  • 500 gr rösti
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de rosti zonder bakvet in een koekenpan in ca een kwartiertje mooi goudbruin.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime wok en bak het uitje met de knoflook in 5 minuten op laag vuur zacht maar niet bruin.
  • Voeg de spinazie toe en roerbak het geheel tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie even uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de spinazie over de bodem van de ovenschaal.
  • Meng de blokjes kipfilet met de paprikapoeder, kerriepoeder en wat versgemalen zout en peper.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak de blokjes kipfilet even aan. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want de kip gaart nog verder in de oven.
  • Verdeel de kipfilet over de spinazie.
  • Verdeel daar de rosti overheen en strooi er tenslotte wat fijngeraspte parmezaan overheen.
  • Zet het geheel een kwartiertje in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Spinazie röstischotel


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *