Eenvoudig kan ook wel eens lekker zijn, deze spinazie-röstischotel zet je in een half uurtje op tafel.
Spinazie röstischotel
Porties: 2 -3 personen
Ingrediënten
- 400 gr verse spinazie (gewassen)
- 500 gr rösti
- 2 kipfilets in blokjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- versgemalen zout en peper
- olijfolie
- 30 gr fijngeraspte parmezaan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de rosti zonder bakvet in een koekenpan in ca een kwartiertje mooi goudbruin.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime wok en bak het uitje met de knoflook in 5 minuten op laag vuur zacht maar niet bruin.
- Voeg de spinazie toe en roerbak het geheel tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie even uitlekken in een zeef.
- Verdeel de spinazie over de bodem van de ovenschaal.
- Meng de blokjes kipfilet met de paprikapoeder, kerriepoeder en wat versgemalen zout en peper.
- Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak de blokjes kipfilet even aan. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want de kip gaart nog verder in de oven.
- Verdeel de kipfilet over de spinazie.
- Verdeel daar de rosti overheen en strooi er tenslotte wat fijngeraspte parmezaan overheen.
- Zet het geheel een kwartiertje in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.
