Sabine Koning, fotograaf, kookboekenmaker en eigenaar van het foodblog OhMyFoodness.nl staat bekend om haar heerlijke “Guilty Pleasure” recepten en heeft haar derde boek uitgebracht. Ik volg Sabine vooral op YouTube en haar recepten zijn altijd te lekker.
Sabine vond dat het wel eens tijd werd voor een Nederlands cheesecakeboek, want deze was er nog niet. Het is een boek met 50 to-die-for cheesecakes geworden, zoals mango & sticky rise-cheesecake, carrotcake-cheesecake en Twix-cheesecake, maar ook ander lekkers zoals cheesecake donut holes. Het ziet er allemaal even lekker uit en je zou ze allemaal wel willen maken.
Benieuwd naar dit boek?
Cheesecake is verkrijgbaar bij o.a. bol.com voor € 20,-
Titel: Cheesecake
Auteur: Sabine Koning
Prijs: € 20,-
ISBN: 9789046824559
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Recept Mojito-cheesecake
En hoe leuk is dat! Ik mag een recept uit het boek met jullie delen! Mijn favoriete drankje is Mojito, dus bij voorbaat ging ik al watertanden van deze Mojito-cheesecake. Natuurlijk probeerde ik deze cheesecake eerst zelf uit. De cheesecake is niet moeilijk om te maken. Ik was ook erg benieuwd of deze echt naar Mojito zou smaken en dat smaakt hij zeker! Voor de bodem worden gemberkoekjes gebruikt, als je niet van gember houdt kun je deze natuurlijk ook vervangen door een koekje zonder gember.
Volgens Sabine is haar nieuwste boek een enkeltje naar de cheesecakehemel en ze heeft gelijk, deze Mojito-cheesecake smaakt of er een engeltje over je tong piest! 😉 Ga jij hem ook maken?
Mojito-cheesecake
Ingrediënten
Bodem
- 250 gr gemberkoekjes
- 75 gr boter
Cheesecakebeslag
- 100 ml slagroom
- 2 takjes verse munt
- 600 gr Mon chou
- 100 gr poedersuiker
- 50 ml rum
- 2 zakjes Klop-Fix
Munt-limoenroom
- 250 ml slagroom
- 2 takjes munt
- rasp 1 limoen
- 50 gr poedersuiker
- 125 gr mascarpone
- 1/2 zakje Klop-Fix
Decoratie
- munt-limoenroom
- gemberkoekjes
- partjes limoen
- verse muntblaadjes
Verder
- springvorm van 20 cm
- bakpapier
Instructies
- Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.
- Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje.
- Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door.
- Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan.
- Klop de mon chou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom.
- Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.
- Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen.
- Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op.
- Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.