Appel-speculaascake

Appel-speculaascake

3 reacties

Een heerlijke herfstcake met appel, speculaaskruiden en geschaafde amandelen.

 

 

 

 

 

Appel-speculaascake

Appel-speculaascake

4.1 van 8 stemmen

Ingrediënten

  • 200 gr patentbloem
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 tl vanille extract of pasta
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 1 Jonagold of Elstar appel
  • 1 el amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Klop de boter met de witte basterdsuiker, zout en de vanille romig.
  • Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei toe, tot ook deze is opgenomen en ga zo verder met de overige 2 eieren. Schraap af en toe met een spatel over de bodem van de beslagkom.
  • Meng in een andere kom het patentbloem, bakpoeder en de speculaaskruiden.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng met een spatel door elkaar. Stop direct met spartelen zodra alles door elkaar gemengd is.
  • Vet de cakevorm in met boter of een bakspray en beleg de bodem eventueel met een velletje bakpapier.
  • Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
  • Schil de appel en snij de appel in partjes. Verwijder het klokhuis en snij de partjes in dunne plakjes.
  • Steek de plakjes appel in de cake en bestrooi de cake met het amandelschaafsel.
  • Zet de cake in de oven en bak de cake in 60-70 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Als deze er droog uit komt is de cake gaar.
  • Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Appel-speculaascake

3 Reacties

  1. Hoi marielle
    Ziet er lekker uit deze cake. Hoe groot is het bakblik wat je gebruikt hebt?
    Groeten Floor

  2. ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven of bij groot bezoek

  3. Heerlijke cake, iets meer appel gebruikt, ruim een eetlepel Jonnie Boer speculaaskruiden en lekker veel amandelschaafsel; en droge ingrediënten eerst zeven voordat je het mengt met de natte ingrediënten. Dan vooral spAtelen en lekker blijven spartelen 😉 als ie klaar is en je er heerlijk van smult.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating