Panna cotta met stoofpeertjes

Ben je van plan om stoofpeertjes te maken? Zet dan een paar stoofpeertjes apart en bewaar wat van het vocht, je kunt dan nog deze heerlijke panna cotta ermee maken.

Kijk hier voor het recept voor de stoofpeertjes.

 

 

Panna cotta met stoofpeertjes
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Panna cotta in een glaasje met stoofpeertjes

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Panna cotta

  • 250 ml slagroom
  • 1,5 gelatineblaadjes
  • 30 gr suiker
  • 1/4 tl gemalen kaneel
  • 1 steranijs
  • 1 tl vanille extract of pasta
  • 1 kaneelstokje

Topping

  • 2 halve stoofpeertjes in kleine stukjes
  • 250 ml vocht van de stoofpeertjes
  • 1 el maizena
  • 1 el water

Instructies

Panna cotta

  • Breng de slagroom tegen de kook aan, samen met de suiker, steranijs, vanille, kaneelpoeder en het kaneelstokje.
  • Zet de warmtebron uit en laat het geheel een half uurtje staan, zodat de smaken goed in de slagroom kunnen trekken.
  • Week de gelatineblaadjes 10 minuutjes in koud water en breng ondertussen de slagroom aan de kook.
  • Haal de slagroom van de warmtebron en los de gelatineblaadjes, al roerende met een garde, op in de slagroom.
  • Giet de room door een zeef en verdeel de room over de glaasjes. Laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Topping

  • Breng het vocht van de stoofpeertjes aan de kook en meng in een schaaltje de maizena met het water door elkaar.
  • Giet het maizenapapje bij het vocht van de stoofpeertjes en roer goed door elkaar met een garde.
  • Laat het vocht in ca 10 minuutjes goed inkoken, zodat je een soort siroop overhoudt.
  • Meng de blokjes stoofpeer erdoor en verdeel het geheel over de schaaltjes met opgesteven panna cotta.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Panna cotta met stoofpeertjes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *