Pompoenwafels

Heerlijke pompoenwafels, lekker met een stukje klontje boter, walnoten en Maple syrup.

 

 

 

 

Pompoenwafels
Print recept
Pompoenwafels
Personen: 8 wafels
Ingrediënten
Wafels
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 150 gr bloem
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen piment (of kruidnagel)
  • 1/4 tl zout
  • 300 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 el gesmolten boter
Verder
  • wafelijzer
  • Maple syrup
  • boter
  • walnoten
Bereidingswijze
  1. Leg de pompoenblokjes in een pan en giet er water bij tot ze net onder staan. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even uitlekken in een zeef.

  2. Pureer de pompoenblokjes met een staafmixer en laat de puree afkoelen.

  3. Giet de karnemelk en de eieren in een kom en klop door elkaar met een garde. Doe de pompoenpuree en de gesmolten boter erbij en klop goed door elkaar.

  4. De doe bloem, basterdsuiker, bakpoeder, baking soda, kaneelpoeder, gemberpoeder, gemalen piment en het zout in een andere kom en meng door elkaar.

  5. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en klop met een garde tot een klontvrij beslag.

  6. Laat het beslag een half uurtje staan.

  7. Verhit het wafelijzer en vet het ijzer in met bakspray of boter.

  8. Giet ca 1,5 juslepel van het beslag in de vormpjes en bak de wafels in ca 5 minuten mooi bruin en gaar.

  9. Serveer de wafels lauwwarm met een stukje boter, walnoten en Maple syrup.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *