En alweer de laatste maand als ambassadeur van Santa Maria Tex Mex.
Dit keer ging ik aan de slag met een heerlijke Mexicaanse ovenschotel. Een complete maaltijd met rijst, gehakt en groente.
Mexicaanse chilischotel
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 200 gr basmatirijst
- 1 rode paprika in stukjes
- 400 gr tomatenblokjes (blikje)
- 160 gr rode kidneybonen (blikje)
- 150 gr mais (blikje)
- 100 gr diepvries sperzieboontjes
- 50 ml water
- 1 zakje Santa Maria Chili con carne season mix
- 1 el olijfolie
- 100 gr cheddar (geraspt)
- Nacho tortilla chips
- versgehakte koriander
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en bak het gehakt rul en bruin.
- Voeg de paprika en de season mix toe en bak een minuutje mee.
- Voeg het water, de tomatenblokjes, kidneybonen, mais en sperzieboontjes toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat 5 minuutjes op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Schep de rijst er goed doorheen en schep alles in een ovenschaal (of eenpersoons ovenschaaltjes) en strooi er de geraspte cheddar overheen.
- Steek er wat van de tortilla chips in en zet de ovenschaal(tjes) 10 minuutjes in de voorverwarmde oven, tot de kaas goed gesmolten is en de tortilla chips ietjes bruin kleuren.
- Haal de ovenschaal(tjes) uit de oven en strooi er wat versgehakte koriander overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.