Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

4 reacties

Op zondagavond heb ik na een middagje met de katjes luieren op de bank vaak niet veel zin om nog lang in de keuken te staan. Een stoofpotje vind ik dan echt ideaal. ’s Morgens zet ik het stoofpotje op en ’s avonds hoef ik alleen nog maar op te scheppen, heerlijk!

Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

3.9 van 45 stemmen
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes met schil gehalveerd
  • 300 gr winterpeen in stukjes
  • 250 gr kastanjechampignons gehalveerd
  • 100 gr bleekselderij in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 gedroogde tijm
  • versgemalen zout en peper
  • 2 el bloem
  • 1 flesje Westmalle dubbel
  • 250 ml water
  • scheutje olijfolie
  • versgehakte peterselie

Instructies
 

Slowcooker

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook aan in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg het water, bier, tijm, suiker en het bouillonblokje toe en kook 2 minuutjes door. Breng het verder op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Doe de krieltjes, winterpeen, champignons en de bleekselderij in de slowcooker en giet het vocht erbij.
  • Leg de laurierblaadjes erin en laat het geheel op de laagste stand in 8 uur stoven.
  • Schep met een schuimspaan de groente en krieltjes uit de slowcooker en verdeel over de borden. Verdik eventueel de saus met wat maizena of allesbinder in een pannetje en giet de saus over het de groente en krieltjes.
  • Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.

Braadpan

  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit het uitje met de knoflook aan in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg het water, bier, tijm, suiker en het bouillonblokje toe en kook 2 minuutjes door. Breng het verder op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Voeg de krieltjes, winterpeen, champignons, bleekselderij en de laurierblaadjes toe en laat het geheel met een deksel op de pan ca 2 uur op het laagste pitje stoven. Controleer of de krieltjes goed gaar zijn.
  • Schep met een schuimspaan de groente en krieltjes uit de pan en verdeel over de borden. Verdik eventueel de saus met wat maizena of allesbinder en giet de saus over het de groente en krieltjes.
  • Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Vegetarisch stoofpotje met krieltjes

4 Reacties

  1. Heerlijk recept Mariëlle, ik heb het al diverse keren gemaakt! Het bier zorgt voor een lekkere krachtige smaak, precies dat wat je soms kan missen in een vegetarisch stoofpotje!

  2. heerlijk stoofpotje. Echt van genoten en je mist het vlees helemaal niet. Het bier maakt echt de smaak compleet!

  3. Sinds gisteren heb ik een Crock Pot CR061. Nog nooit iets gedaan met slowcooken dus helemaal nieuw voor me. Nu vond ik het wel leuk om voor het eerste gerecht een lieve vriendin uit te nodigen. Die is vegetarisch dus een vegetarische maaltijd voor de slowcooker gegoogled. En toen kwam ik hier uit. De vegetarisch stoofpotje met krieltjes vond ik wel spannend om te maken omdat ik dat apparaat niet ken. Klaarmaken en dan 8 uur laten ‘pruttelen’. Blijft het dan wel goed, lekker en hoe gaat het met de kastanje champions.
    Nou, lang verhaal kort, erg lekker. zeker voor een vegetarische maaltijd die vlees mist. En mijn vriendin was er ook erg tevreden over. Super dus. Ga zeker meer slowcooker gerechten van jouw site proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating