Bietenstamppotje met gebakken geitenkaas

Bietjes, of zoals wij ze in Dordrecht “krootjes” noemen, vind ik echt heerlijk in combinatie met geitenkaas.

Ik verwerkte het al eens samen in een salade, maar dit keer maakte ik er een stamppotje van. De geitenkaas bakte ik krokant.

 

 

Bietenstamppot met gebakken geitenkaas
Print recept
Bietenstamppotje met gebakken geitenkaas
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten
 
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 500 gr iets kruimige aardappels geschild
  • 500 gr gekookte bietjes
  • ca 100 gr gerijpte geitenkaas (rolletje) (bijv. Bettine)
  • 1 appel (bijv. Jonagold) in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 ei
  • panko
  • versgemalen zout en peper
  • versgehakte peterselie
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Kook de aardappels in water met wat zout gaar.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit het uitje aan tot deze zacht is, maar niet bruin.

  3. Rasp de bietjes met een grote rasp en voeg de bietjes toe aan de ui. Warm het geheel goed door.

  4. Snij ondertussen het geitenkaasje in 6 plakjes van ca 1,5 cm dikte.

  5. Klop het eitje los in een kommetje en doe wat van de panko in een ander kommetje. Haal de plakjes geitenkaas eerst door het ei en daarna door de panko.

  6. Pak een kleine koekenpan en giet wat van de zonnebloemolie erin, zorg dat heel de bodem bedekt is. En verhit de zonnebloemolie.

  7. Bak de plakjes gepaneerde geitenkaas in ca 2 minuten per kant mooi goudbruin en krokant in de zonnebloemolie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  8. Stamp de aardappels fijn en roer de bietjes en blokjes appel er doorheen met een pollepel. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper.

  9. Verdeel de bietenstamppot over de borden en leg de gebakken geitenkaasrondjes erbij. Bestrooi het geheel met nog wat versgehakte peterselie.

 

 

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *