Oreo stapeltaart

Oreo stapeltaart met roomkaasglazuur

0 reacties

Best een calorie bommetje, maar als je Oreo’s lekker vindt, zul je deze taart ook vast wel lekker vinden.

Oreo stapeltaart

Oreo stapeltaart

4.5 van 6 stemmen

Ingrediënten

Cakes

  • 520 gr fijne kristalsuiker
  • 340 gr patentbloem
  • 320 ml volle melk
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 90 gr cacaopoeder
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille extract of vanille pasta
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl baking soda
  • snufje zout

Roomkaasvulling

  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 400 gr roomkaas
  • 250 gr poedersuiker
  • 2 tl vanille extract of vanille pasta

Verder

  • 1 rol Oreo cookies original
  • 1 rol Oreo cookies brownie
  • bakvorm 20 cm
  • bakvorm 15 cm
  • eventueel strooisels om de taart te versieren

Instructies
 

Cakes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de boter met de suiker, het zout en vanille extra of vanille pasta in de kom van de keukenmachine en klop het geheel met de vlinderhaak tot een lichte en luchtige massa. 
  • Voeg een ei toe en klop door tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg dan het volgende ei toe en klop weer door tot het ei is opgenomen. Ga tussendoor met een spatel over de bodem om te zorgen dat er niets achterblijft.
  • Haal de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en baking bij elkaar door een zeef en voeg de helft van het mengsel toe aan het botermengsel.
  • Klop door tot alles goed gemengd is. Voeg dan de melk toe en klop door tot de melk is opgenomen. Voeg dan de rest van het bloemmengsel toe en klop door tot alles goed gemengd is. Zet zodra alles goed gemengd is de machine stil.
  • Vet de bakvormen in met boter of bakspray en leg eventueel een bakpapiertje op de bodem.
  • Verdeel het beslag over de vormen en zet de bakvormen in de oven. Bak de cakes op 170 minuten. De cake van 15 cm is na ca 50 minuten gaar en de cake van 20 minuten na ca 60 minuten. Controleer of de cakes gaar zijn met een prikker, komt deze er droog uit dan zijn de cakes gaar.
  • Stort de cakes op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Roomkaasvulling

  • Klop de boter met de poedersuiker net zo lang tot de boter mooi licht en luchtig is.
  • Voeg de roomkaas en het vanille extract of de vanille pasta toe en klop nog een minuutje goed door.

Afwerking

  • Snij de cake van 20 cm horizontaal doormidden en verdeel een laagje van de roomkaasvulling over de onderste helft. Breek 2 Oreo original cookies in stukjes en verdeel deze over de roomkaasvulling.
  • Leg de bovenste helft er overheen en smeer de hele cake af met een laagje van de roomkaasvulling.
  • Doe de Oreo cookies brownie in een keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer en vermaal de koekjes.
  • Verdeel de kruimels over het glazuur.
  • Snij de cake van 15 horizontaal doormidden en verdeel een laagje van de roomkaasvulling over de onderste helft. Breek 2 Oreo original cookies in stukjes en verdeel deze over de roomkaasvulling.
  • Leg de bovenste helft er overheen en smeer de hele cake af met een laagje van de roomkaasvulling.
  • Zet de cake van 15 cm op de cake van 20 cm.
  • Snij 4 Oreo cookies original horizontaal door midden en breek de cookies in stukjes.
  • Plak de stukjes tegen de zijkant van de cake van 15 cm. Begin onderin met grotere stukjes, daarboven iets kleinere stukjes en daarboven nog wat kleinere stukjes.
  • Doe de rest van de roomkaasvulling in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit toefjes op de bovenkant van de taart.
  • Steek er wat van de Oreo original cookies in.
  • Versier de taart eventueel met nog wat strooisels.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating