“Roti” ovenschotel met sperzieboontjes en kip

Toen ik een nieuwe ovenschotel aan het bedenken was zei Marco: “dan maak je een Roti ovenschotel.” Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat is een heerlijke ovenschotel met een Surinaams tintje.

Op zich heeft deze ovenschotel natuurlijk niet heel veel met “roti” te maken, want roti zijn de platen welke geserveerd worden bij de Masala kip en deze platen ontbreken in deze ovenschotel. Maar deze ovenschotel bestaat uit masala kip met aardappelpuree, welke ik op dezelfde manier op smaak bracht als de aardappelvulling voor de roti platen. Dus mag ik hem van mijzelf toch stiekem wel een Roti ovenschotel noemen 😉

 

Roti ovenschotel met sperzieboontjes en kipfilet
Print recept
"Roti" ovenschotel met sperzieboontjes en kip
Personen: 3 -4
Ingrediënten
Masala kip
  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 2 tl Surinaamse massala kruiden
  • 1 el olie
  • 400 gr sperziebonen
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 50 ml water
  • 1 el Surinaamse masala kruiden
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
Aardappelpuree
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 100 ml volle melk
  • 1/2 rode peper zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1 tl gemalen komijn
Verder
  • 1 ei per persoon
  • paneermeel
  • boter
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  2. Kook de eieren in 6 minuten en laat ze afkoelen.

Masala kip
  1. Kook de sperzieboontjes in 10 minuutjes beetgaar.

  2. Roer 1 el olie met 2 tl masala kruiden door elkaar en roer de kipblokjes er doorheen. Laat de kipblokjes minimaal een uurtje marineren.

  3. Bak de kipblokjes in de marinade even aan in een hapjespan of wok, de blokjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de blokjes uit de pan en zet ze even opzij.

  4. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin het uitje met de knoflook en de rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.

  5. Voeg de tomatenpuree, masalakruiden en gemalen komijn toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak het geheel een minuutje mee.

  6. Voeg het water toe en roer goed door.

  7. Schep de kipblokjes en de sperzieboontjes er doorheen.

Aardappelpuree
  1. Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn met een aardappelstamper.

  2. Meng de melk, rode peper, wat zout, gemalen komijn en de knoflook er doorheen. En roer het geheel goed door met een pollepel.

Verder
  1. Schep de masala kip op de bodem van een ovenschaal. Pel de eieren en leg ze tussen de masala kip. Verdeel de aardappelpuree er overheen.

  2. Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree en verdeel er een paar plakjes boter overheen.

  3. Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven, op 200 graden boven- en onderwarmte, tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik eventueel op het eind de grillfunctie voor een extra mooi kleurtje.

Opmerkingen

Surinaamse Masala kruiden zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH van het merk Nindan in een zakje van 80 gram.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *