Roti ovenschotel met sperzieboontjes en kipfilet

Ovenschotel met Masala kip en aardappelpuree

4 reacties

Toen ik een nieuwe ovenschotel aan het bedenken was zei Marco: “dan maak je een Roti ovenschotel.” Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat is een heerlijke ovenschotel met een Surinaams tintje.

Op zich heeft deze ovenschotel dan ook weinig met “roti” te maken, want roti zijn de platen welke geserveerd worden bij de Masala kip en deze platen ontbreken in deze ovenschotel. Maar deze ovenschotel bestaat uit masala kip met aardappelpuree, welke ik op dezelfde manier op smaak bracht als de aardappelvulling voor de roti platen, waardoor de smaken overeen komen. Erg lekker!

Roti ovenschotel met sperzieboontjes en kipfilet

Ovenschotel met Masala kip en aardappelpuree

4.7 van 12 stemmen
Porties 3 -4

Ingrediënten

Masala kip

  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 2 tl Surinaamse massala kruiden
  • 1 el olie
  • 400 gr sperziebonen
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 50 ml water
  • 1 el Surinaamse masala kruiden
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook fijngehakt

Aardappelpuree

  • 500 gr kruimige aardappels
  • 100 ml volle melk
  • 1/2 rode peper zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1 tl gemalen komijn

Verder

  • 1 ei per persoon
  • paneermeel
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de eieren in 6 minuten en laat ze afkoelen.

Masala kip

  • Kook de sperzieboontjes in 10 minuutjes beetgaar.
  • Roer 1 el olie met 2 tl masala kruiden door elkaar en roer de kipblokjes er doorheen. Laat de kipblokjes minimaal een uurtje marineren.
  • Bak de kipblokjes in de marinade even aan in een hapjespan of wok, de blokjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de blokjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin het uitje met de knoflook en de rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree, masalakruiden en gemalen komijn toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak het geheel een minuutje mee.
  • Voeg het water toe en roer goed door.
  • Schep de kipblokjes en de sperzieboontjes er doorheen.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  • Meng de melk, rode peper, wat zout, gemalen komijn en de knoflook er doorheen. En roer het geheel goed door met een pollepel.

Verder

  • Schep de masala kip op de bodem van een ovenschaal. Pel de eieren en leg ze tussen de masala kip. Verdeel de aardappelpuree er overheen.
  • Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree en verdeel er een paar plakjes boter overheen.
  • Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven, op 200 graden boven- en onderwarmte, tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik eventueel op het eind de grillfunctie voor een extra mooi kleurtje.

Notities

Surinaamse Masala kruiden zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH van het merk Nindan in een zakje van 80 gram.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

4 Reacties

  1. Dit is echt, by far de meest culinaire ovenschotel van Hollandse bodem.
    Je proeft door de surinaamse masala kruiden dat de echte Nederlandse aardappels helemaal verrijkt en op smaak gebracht worden, heerlijk. Bij de eerste hap dacht is.. is dit een ovenschotel, de geweldige smaak die voornamelijk wordt benadrukt door de spaanse peper en heerlijke knoflook zou je je bijna op vakantie in spanje wanen.

    Die spanjaarden weten pas hoe je een Nederlandse aardappel goed op smaak kan maken.

  2. Dank voor het recept, wij hebben genoten!

Laat een antwoord achter aan Mariëlle in de Keuken Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating