Oreo eenpersoons cheesecakejes

0 comments

Deze eenpersoons Oreo cheesecakejes zijn lekker als dessert of voor bij de koffie. Deze cheesecakejes hoeven niet in de oven, dus je hebt ze zo gemaakt.

 

 

 

 

Eenpersoons Oreo cheesecakejes

0 van 0 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

Bodem

  • 5 Oreo cookies
  • 15 gr boter

Cheesecakebeslag

  • 75 ml slagroom
  • 100 gr Mon chou
  • 40 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract of pasta
  • 1/2 zakje (4 gr) Klop-Fix
  • 2 Oreo cookies

Decoratie

  • 2 Oreo cookies
  • 75 ml slagroom
  • 1/2 zakje (4 gr) Klop-fix
  • 1/2 el fijne kristalsuiker
  • eventueel wat muntblaadjes

Verder

  • 2 kookringen Ø 9 cm
  • bakpapier of kookringfolie

Instructies
 

Bodem

  • Zet een strookje bakpapier of kookringfolie tegen de randen van de kookringen en zet de kookringen op een rechte ondergrond, bijvoorbeeld een klein snijplankje.
  • Maal de Oreo cookies in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje.
  • Roer de boter door de gemalen Oreo cookies en verdeel het mengsel over de bodem van de kookringen en druk goed aan. 

Cheesecakebeslag

  • Klop de mon chou samen met de Griekse yoghurt en de poedersuiker luchtig.
  • Voeg de slagroom en de Klop-fix toe al kloppend toe. Klop door tot een luchtig geheel.
  • Vermaal de Oreo cookies en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Stort het cheesecakebeslag in de kookringen en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de cheesecakejes minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

  • Klopt de slagroom met de suiker en de Klop-fix stijf en spuit mooie toefjes op de cheesecakes.
  • Steek een Oreo cookie en eventueel een muntblaadje in elk toefje slagroom.

Notities

Haal de cheesecakejes een uurtje voor serveren uit de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating