Deze eenpersoons Oreo cheesecakejes zijn lekker als dessert of voor bij de koffie. Deze cheesecakejes hoeven niet in de oven, dus je hebt ze zo gemaakt.

- 5 Oreo cookies
- 15 gr boter
- 75 ml slagroom
- 100 gr Mon chou
- 40 gr Griekse yoghurt
- 25 gr poedersuiker
- 1/2 tl vanille extract of pasta
- 1/2 zakje (4 gr) Klop-Fix
- 2 Oreo cookies
- 2 Oreo cookies
- 75 ml slagroom
- 1/2 zakje (4 gr) Klop-fix
- 1/2 el fijne kristalsuiker
- eventueel wat muntblaadjes
- 2 kookringen Ø 9 cm
- bakpapier of kookringfolie
-
Zet een strookje bakpapier of kookringfolie tegen de randen van de kookringen en zet de kookringen op een rechte ondergrond, bijvoorbeeld een klein snijplankje.
-
Maal de Oreo cookies in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje.
-
Roer de boter door de gemalen Oreo cookies en verdeel het mengsel over de bodem van de kookringen en druk goed aan.
-
Klop de mon chou samen met de Griekse yoghurt en de poedersuiker luchtig.
-
Voeg de slagroom en de Klop-fix toe al kloppend toe. Klop door tot een luchtig geheel.
-
Vermaal de Oreo cookies en spatel ze voorzichtig door het beslag.
-
Stort het cheesecakebeslag in de kookringen en strijk de bovenkant glad.
-
Laat de cheesecakejes minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
-
Klopt de slagroom met de suiker en de Klop-fix stijf en spuit mooie toefjes op de cheesecakes.
-
Steek een Oreo cookie en eventueel een muntblaadje in elk toefje slagroom.
Haal de cheesecakejes een uurtje voor serveren uit de koelkast.