Broccolisoep met geitenkaas en munt

Een eenvoudig receptje voor een heerlijk broccolisoepje.

 

 

 

 

 

Print recept
Broccoli soep met geitenkaas en munt
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten
 
Personen: 2 personen
Ingrediënten
Soep
  • 400 gr broccoli (alleen roosjes of met de steel in stukjes)
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • olijfolie fijngesnipperd
  • 8 blaadjes verse munt
  • 60 ml slagroom
  • versgemalen zout en peper
Afwerking
  • stukje geitenkaas
  • 2 el geschaafde amandelen geroosterd
  • versgemalen peper
  • olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje en de knoflook in 5 minuutjes op laag vuur.

  2. Doe het water met de broccoli en het bouillonblokje erbij en kook de broccoli in 10 minuten gaar.

  3. Zet de warmtebron uit en doe de slagroom en muntblaadjes erbij. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.

  4. Breng de soep op smaak met versgemalen zout en peper en warm het geheel nog een minuutje goed door.

  5. Verdeel die soep over de borden en leg stukjes geitenkaas in het midden. En schenk er wat olijfolie extra vierge omheen. Strooi er wat versgemalen peper en de geschaafde amandel overheen.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *