Broccolisoep met geitenkaas en munt

0 reacties

Een eenvoudig receptje voor een heerlijk broccolisoepje.

 

 

 

 

 

Broccoli soep met geitenkaas en munt

4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Soep

  • 400 gr broccoli (alleen roosjes of met de steel in stukjes)
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • olijfolie fijngesnipperd
  • 8 blaadjes verse munt
  • 60 ml slagroom
  • versgemalen zout en peper

Afwerking

  • stukje geitenkaas
  • 2 el geschaafde amandelen geroosterd
  • versgemalen peper
  • olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje en de knoflook in 5 minuutjes op laag vuur.
  • Doe het water met de broccoli en het bouillonblokje erbij en kook de broccoli in 10 minuten gaar.
  • Zet de warmtebron uit en doe de slagroom en muntblaadjes erbij. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Breng de soep op smaak met versgemalen zout en peper en warm het geheel nog een minuutje goed door.
  • Verdeel die soep over de borden en leg stukjes geitenkaas in het midden. En schenk er wat olijfolie extra vierge omheen. Strooi er wat versgemalen peper en de geschaafde amandel overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating