Broodje zuurkool met worst

Een heerlijk broodje van bladerdeeg met zuurkool en worst. Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn echt heerlijk!

 

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Zuurkool met worst broodjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 4 bock worsten
  • 120 gr zuurkool
  • 4 tl mosterd (bijv. Zaanse mosterd)
  • losgeklopt ei
  • geraspte kaas

Instructies

  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Het werkt handiger als ze nog wat stevig zijn, dus laat ze net niet helemaal ontdooien.
  • Leg diagonaal over het midden van de plakjes bladerdeeg een strook zuurkool van 30 gram per broodje.
  • Verdeel hierover een tl mosterd.
  • Leg de bockworst er bovenop en leg de puntjes hoekjes van het bladerdeeg over elkaar heen. Plak vast met een beetje water.
  • Bestrijk de broodjes met wat losgeklopt ei en strooi er wat van de geraspte kaas overheen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten gaar en mooi bruin.
  • Eet de broodjes als ze nog vers en warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *