Een heerlijk broodje van bladerdeeg met zuurkool en worst. Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn echt heerlijk!
Zuurkool met worst broodjes
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 4 bock worsten
- 120 gr zuurkool
- 4 tl mosterd (bijv. Zaanse mosterd)
- losgeklopt ei
- geraspte kaas
Instructies
- Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef.
- Verwarm de oven voor op 225 graden (boven- en onderwarmte).
- Laat de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Het werkt handiger als ze nog wat stevig zijn, dus laat ze net niet helemaal ontdooien.
- Leg diagonaal over het midden van de plakjes bladerdeeg een strook zuurkool van 30 gram per broodje.
- Verdeel hierover een tl mosterd.
- Leg de bockworst er bovenop en leg de puntjes hoekjes van het bladerdeeg over elkaar heen. Plak vast met een beetje water.
- Bestrijk de broodjes met wat losgeklopt ei en strooi er wat van de geraspte kaas overheen.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten gaar en mooi bruin.
- Eet de broodjes als ze nog vers en warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.