Chimichangas met kippengehakt en groente

De afgelopen maanden ben ik als ambassadeur van Santa Maria aan de slag gegaan met de Tex Mex producten van Santa Maria. Iedere maand kreeg ik een aantal producten thuisgestuurd en een aantal opdrachten om hier iets mee te maken. Als laatste kreeg ik de opdracht om een ovengerecht te maken dat was geïnspireerd op een online recept, ik liet mij inspireren door de website van Santa Maria waar vele lekkere recepten op staan en ging ik voor de Chimichangas. Ik verving de stukjes kippendij door kippengehakt en voegde een zak roerbakgroente toe. Zo maakte ik supersnel dit heerlijke gerecht klaar.

 

 

Print recept
Chimichangas met kippengehakt en groente
Personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 400 gr kippengehakt
  • 400 gr Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 zakje San­ta Ma­ria En­chi­l­a­d­a sea­so­ning mix
  • 1 verpakking San­ta Ma­ria Corn & wheat tor­til­la (8 stuks)
  • olijfolie
  • geraspte kaas
  • losgeklopt ei
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak het kippengehakt in 3 minuutjes.

  3. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 minuutjes mee.

  4. Voeg de San­ta Ma­ria En­chi­l­a­d­a sea­so­ning mix toe en meng goed door elkaar.

  5. Verwarm de tortilla's in koekenpan of magnetron zodat ze wat zachter worden.

  6. Verdeel de vulling in een strook over de tortilla's en vouw de zijkanten een stukje om. Rol vervolgens de tortilla's op.

  7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de chimichangas in.

  8. Bestrijk de chimichangas met wat losgeklopt ei en strooi er wat geraspte kaas overheen.

  9. Zet de ovenschaal 10 minuutjes in de oven, tot de chimichangas mooi goudbruin zijn.

  10. Serveer de chimichangas met bijvoorbeeld wat sla en guacamole.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *